SUA: O comisie senatorială va începe la 12 octombrie audierea de confirmare a lui Amy Coney Barrett la Curtea Supremă

SUA: O comisie senatorială va începe la 12 octombrie audierea de confirmare a lui Amy Coney Barrett la Curtea Supremă

Comisia judiciară a Senatului american a anunţat luni că la 12 octombrie va începe audierea de confirmare a judecătoarei Amy Coney Barrett, nominalizată de preşedintele Donald Trump la Curtea Supremă, comisia punând astfel capăt speculaţiilor că un focar de coronavirus ar putea modifica programul, transmite Reuters.

Senatorul republican Lindsey Graham, preşedintele comisiei, a anunţat că audierea va începe la 12 octombrie, la ora locală 09:00 (13:00 GMT).

Deschizând luni şedinţa Senatului, liderul majorităţii republicane, Mitch McConnell, a afirmat că Senatul va acţiona 'cu toată viteza înainte' pentru a o confirma pe Barrett. El a precizat că, din cauza coronavirusului, activitatea se va desfăşura în format hibrid, unii membri urmând să lucreze online.

Doi membri ai comisiei, republicanii Thom Tillis şi Mike Lee, au fost testaţi pozitiv la coronavirus după ce amândoi s-au aflat la Casa Albă pe 26 septembrie, când Trump a prezentat-o pe Barrett drept nominalizata sa la postul rămas liber prin decesul judecătoarei Ruth Bader Ginsburg luna trecută.

Şi alţi participanţi la evenimentul de la Casa Albă - unde mulţi nu au purtat măşti de protecţie - au fost confirmaţi cu coronavirus.

Senatorul McConnell a mai spus că Senatul se va afla într-o pauză timp de cel puţin două săptămâni, însă audierea lui Barrett va merge înainte, republicanii dorind să o confirme la Curtea Supremă înaintea scrutinului prezidenţial de pe 3 noiembrie, la care Trump speră să fie reales. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 București, duminică seara...

3 Așa o fi?

4 Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB! / Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla d…

5 Ce este „Mertvaya Ruka” sau „Mâna Moartă”, Mașinăria Apocalipsei a Rusiei