SUA: O femeie din California, condamnată pentru complot în vederea exportării ilegale de motoare de avioane în China

SUA: O femeie din California, condamnată pentru complot în vederea exportării ilegale de motoare de avioane în China

O femeie din California a fost condamnată joi de un juriu federal din Florida pentru complot în vederea exportării ilegale în China de motoare pentru avioane de luptă, o dronă militară și date tehnice despre arme, a anunțat Ministerul Justiției din SUA, relatează Reuters.

Sursa foto: Broward Sheriff's Office / www.sheriff.org

Wenxia Man, 45 de ani, din San Diego, riscă o pedeapsă de maximum 20 de ani pentru încălcarea Legii privind controlul exportului de arme, se arată într-un comunicat al ministerului. Motoarele sunt folosite la avioane de luptă americane F-35, F-22 și F-16 și la o dronă capabilă să lanseze rachete Hellfire, a sursa citată. Sentința urmează să fie pronunțată la 19 august.

Avionul F-35, fabricat de compania Lockheed Martin și dotat cu motoare Pratt și Whitney, este cel mai avansat avion de luptă din arsenalul SUA. General Atomics Aeronautical Systems MQ-9 Reaper, un avion alimentat cu motor turboventilator General Electric, a fost utilizat la scară largă împotriva unor ținte din Irak, Siria, Afganistan, Somalia și Libia.

Potrivit rechizitoriului unui mare juriu depus la 21 august, 2014, Wenxia Man era rezident legal permanent în San Diego și lucra pentru AFM Microelectronics, Inc. Ea a colaborat cu Xinsheng Zhang, rezident în China, și care "lucra ca agent oficial al acestei țări pentru achiziționarea de arme, muniție, instrumente de război și articole de apărare'".

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...