SUA: O senatoare democrată a publicat un test ADN pentru a dovedi originile sale amerindiene

SUA: O senatoare democrată a publicat un test ADN pentru a dovedi originile sale amerindiene

O senatoare democrată din Congresul american a publicat un test ADN care 'dovedeşte' originile sale amerindiene, după ce a fost ţinta glumelor preşedintelui Donald Trump, care a poreclit-o 'Pocahontas', relatează AFP luni.

Preşedintele Trump a acuzat-o pe Elizabeth Warren, figură importantă a opoziţiei şi un posibil candidat al Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din 2020, că a minţit în legătură cu originile sale pentru a avansa în carieră, prezentându-se drept membră a unei minorităţi.

Însă, potrivit unei analize ADN realizate de un profesor de la Universitatea Stanford, deşi 'marea majoritate' a strămoşilor senatoarei de Massachusetts provin din Europa, rezultatele testelor arată de asemenea 'dovezi solide ale existenţei strămoşilor săi amerindieni', dezvăluie luni Boston Globe.

Elizabeth Warren urma să prezinte luni aceste rezultate publicului.

În iulie, Donald Trump, care o numeşte pe Elizabeth Warren în mod regulat 'Pocahontas', a afirmat: 'Voi dona un milion de dolari asociaţiei tale de caritate preferate dacă vei trece un test care să arate că eşti amerindiană'.

'Presimt că ea (Elizabeth Warren) va spune nu', a mai spus atunci Trump.

Decizia lui Elizabeth Warren aminteşte de cea a lui Barack Obama care, în 2011, şi-a publicat certificatul de naştere pentru a dovedi că s-a născut în Statele Unite. Ani de teorii ale conspiraţiei, alimentate de Donald Trump, dădeau asigurări că primul preşedinte de culoare al Statelor Unite s-a născut în Kenya, ceea ce l-ar fi împiedicat să ocupe funcţia de şef al statului american.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Trei tinere au restituit o borsetă cu 13.000 de euro pierdută de un şofer după ce poliţiştii au făcut publice …

2 ULTIMA ORĂ Este oficial, Facultatea de Drept a Universității București va exmatricula 45 de studenți din anul …

3 Regina videochatului din România câștigă în două săptămâni cât Iohannis în trei ani?

4 Teodorovici, care a fost partea ta? / Cum ajung banii de la UE în buzunarele baronilor PSD / Azi, miliardul de eur…

5 Valentina Pelinel, transformare radicală la 40 de ani