SUA: Obama s-a prezentat pentru a servi ca jurat într-un proces la Chicago, dar nu a fost selectat

Fostul președinte al Statelor Unite, Barack Obama, s-a prezentat miercuri pentru a servi ca jurat la o instanță a comitatului Cook, dar nu a fost selectat și s-a retras în aclamații și aplauze, transmite EFE.

"Serviciile sale nu au fost necesare și președintele a fost liber la prânz", i-a informat pe jurnaliști șeful curții, Timothy Evans, care l-a primit și însoțit pe Obama până la sala juraților de la etajul 17 al Daley Center, în centrul orașului Chicago.

Fostul președinte american a profitat de cele două ore în care s-a aflat în clădire pentru a-i saluta și a le mulțumi altor cetățeni care fuseseră convocați cu același scop. Barack Obama s-a fotografiat cu unii dintre aceștia și a semnat cărți.

Walter Palmer, care a fost de asemenea convocat și s-a aflat în sală împreună cu Obama, i-a mulțumit că "nu a încercat să se derobeze de la datoria sa civică".

În SUA, cetățenii pot fi convocați pentru a servi ca jurați în procese și fac obiectul unei preselecții, după caz. Prezența este obligatorie, cu excepția prezentării de dovezi ale unei incapacități de participare.

Evans a informat că Obama, nefiind selectat în juriu, a fost autorizat să plece, alături de alte persoane în aceeași situație. Ca și ceilalți jurați, fostul președinte a primit un cec de 17,20 dolari ca plată pentru prezentarea la convocarea instanței.

Aceasta a fost pentru a doua oară când democratul a fost chemat să-și facă datoria de jurat, însă prima dată, în ianuarie 2010, a putut să se scuze motivând sarcinile sale la Casa Albă.

AFP amintește că și predecesorul său George W. Bush s-a prezentat la o convocare în 2015, la Dallas (Texas), dar nu a fost selectat.

Chicago, oraș din Illinois (nord), unde Barack Obama și-a lansat cariera politică, a avut deja un jurat celebru: superstarul de televiziune Oprah Winfrey, în 2004, într-un proces de trei zile privind o crimă, care s-a încheiat cu o condamnare.

Familia Obama locuiește la Washington de la plecarea sa de la Casa Albă, în ianuarie, dar ex-președintele și fosta Primă Doamnă, Michelle Obama, dețin o casă la Chicago.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Asta e de DNA! Citiți de unde vine bogăția Liei Savonea! Ea e cea care l-a salvat pe Vântu!

2 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

3 VIDEO Domeniul „Mama sunt eu” / Așa ne-a furat PSD, pe față, rânjind în batjocură!

4 Pinochio s-a întors! Ponta a cerut 3 ministere la negocierile cu Orban! Cel mai important: Apărarea!

5 Priviți, oameni buni! Da, Dăncilă este încălțată de o biată sclavă de pe plantațiile PSD! Vaca asta s-o crede …

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!