SUA: Obama va rosti pe 10 ianuarie, la Chicago, un discurs de adio la finalul celor două mandate

SUA: Obama va rosti pe 10 ianuarie, la Chicago, un discurs de adio la finalul celor două mandate

Președintele american Barack Obama va rosti pe 10 ianuarie, la Chicago, un discurs de adio pentru a le mulțumi susținătorilor săi și a reflecta asupra celor două mandate petrecute la Casa Albă, transmite luni Reuters.

Într-o declarație trimisă prin email, Barack Obama amintește că primul președinte al Statelor Unite, George Washington, și-a scris mesajul de adio în anul 1796, și precizează că își va rosti discursul în orașul său de adopție, Chicago.

'Mă gândesc la aceste remarci ca la o ocazie de a vă mulțumi pentru această călătorie uluitoare, de a celebra modurile în care ați schimbat în bine această țară în ultimii opt ani, și de a oferi câteva gânduri despre încotro ne îndreptăm cu toții din acest moment', a scris Obama.

Succesorul său la Casa Albă, republican Donald Trump, va fi învestit în funcție pe data de 20 ianuarie. În timpul campaniei electorale, magnatul a promis că va revoca unele din măsurile-far ale lui Obama, printre care reforma sistemului de sănătate.

'Din 2009, ne-am confruntat cu o serie de provocări și, la capătul lor, am ieșit mai puternici', a adăugat Barack Obama în declarație, lăsând să se întrevadă o temă din viitorul discurs.

'Aceasta s-a întâmplat pentru că nu am renunțat niciodată la credința care ne-a călăuzit de la întemeiere — convingerea noastră că, împreună, putem schimba în bine această țară', a mai scris actualul președinte american.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…