SUA: Opt hackeri, în majoritate ruşi, inculpaţi pentru deturnarea a milioane de dolari

SUA: Opt hackeri, în majoritate ruşi, inculpaţi pentru deturnarea a milioane de dolari

Opt persoane, în majoritate cetăţeni ruşi, au fost inculpate în SUA pentru organizarea de sisteme complexe de publicitate falsă pe internet, generând prejudicii de zeci de milioane de dolari unor firme, a anunţat marţi Ministerul american al Justiţiei, citat de AFP.

Cei opt - cinci ruşi, doi cetăţeni din Kazahstan şi un cetăţean ruso-ucrainean - sunt acuzaţi în special de fraudă informatică, furt de identitate şi spălare de bani. Trei dintre ei au fost arestaţi în străinătate şi urmează să fie extrădaţi către SUA, dar ceilalţi sunt încă în libertate.

"Aceşti indivizi sunt acuzaţi de crearea unei structuri de publicitate online complexe şi frauduloase cu scopul de a înşela şi escroca societăţile care credeau că este vorba de activităţi reale, ceea ce le-a costat milioane de dolari", a subliniat într-un comunicat William Sweeney, director adjunct al Biroului federal de investigaţii FBI (poliţia federală a SUA).

Potrivit Ministerului justiţiei, au fost destructurate astfel două reţele internaţionale de criminalitate informatică. Unul dintre mecanisme, denumit "Methbot" şi care a funcţionat între 2014 şi 2016, a costat 7 milioane de dolari firmele care au cumpărat anunţuri publicitare online ce nu au fost însă văzute niciodată de internauţi. Celălalt dispozitiv, care a operat în mod similar între 2015 şi 2018, a scos din buzunarul unor societăţi peste 29 de milioane de dolari. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

2 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

3 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…