SUA: Paul Manafort a fost condamnat la 43 de luni de închisoare pentru două acuzaţii de conspiraţie

SUA: Paul Manafort a fost condamnat la 43 de luni de închisoare pentru două acuzaţii de conspiraţie

Paul Manafort, fostul şef de campanie al preşedintelui Donald Trump, a fost condamnat miercuri la 43 de luni de închisoare suplimentare pentru două acuzaţii de conspiraţie, la care a pledat vinovat în septembrie anul trecut, transmit Reuters şi dpa.

Manafort primise joi o pedeapsă de 47 de luni de închisoare pentru infracţiuni financiare scoase la lumină de ancheta condusă de procurorul special Robert Mueller, care investighează amestecul Rusiei în alegerile din 2016.

Veteranul republican a fost condamnat după ce procurorii l-au acuzat că nu a declarat milioane de dolari câştigate în calitate de consultant al fostului guvern pro-rus al Ucrainei. Conform acuzaţiilor aduse de procurori, după fuga preşedintelui pro-rus Viktor Ianukovici din Ucraina, Paul Manafort a minţit băncile pentru a-şi asigura împrumuturi şi a menţine un stil de viaţă opulent, cu case de lux, costume de designer şi chiar o jachetă din piele de struţ, care a costat 15.000 de dolari.

Paul Manafort este singurul judecat dintre cele 34 de persoane şi trei companii acuzate de echipa procurorului special Robert Mueller.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria