SUA: Pentagonul anunţă că nu vor exista pedepse pentru militarii implicaţi în atacul cu drone din Kabul

SUA: Pentagonul anunţă că nu vor exista pedepse pentru militarii implicaţi în atacul cu drone din Kabul

Pentagonul a anunţat luni că niciun militar american nu va fi tras la răspundere pentru atacul cu drone din Kabul, în august, soldat cu moartea a zece civili, dintre care şapte copii, informează Reuters.

O investigaţie a inspectorului general al Forţelor Aeriene a concluzionat că atacul din 29 august a fost cauzat de erori de execuţie, de o interpretare a informaţiilor care susţineau anumite puncte de vedere, precum şi de erori de comunicare. Armata calificase anterior atacul drept "o greşeală tragică".

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat reporterilor că o serie de comandanţi superiori au făcut recomandări cu privire la incident secretarului apărării Lloyd Austin, niciuna dintre acestea neincluzând măsuri privind responsabilitatea anumitor militari.

Kirby a precizat că aceste recomandări au fost acceptate de şeful Pentagonului.

"Nu anticipez să existe probleme de responsabilitate personală", a adăugat el.

Kirby a remarcat nivelul ridicat al ameninţării cu care se confruntau forţele americane în urma unui bombardament mortal în apropierea aeroportului din Kabul, care a ucis 13 militari, context despre care a spus că a fost important."În acest caz, în contextul acestei lovituri speciale...nu a existat un argument suficient de puternic pentru a fi invocată o răspundere personală".

Pentagonul a spus că lucrează pentru a oferi plăţi compensatorii şi relocarea familiei afganilor ucişi în atac şi se află în discuţii cu o organizaţie din domeniul asistenţei umanitare pentru care lucra una dintre victime. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”