SUA: Pentagonul are, temporar, un nou şef interimar

SUA: Pentagonul are, temporar, un nou şef interimar

Sistemul foarte complex de transfer al puterii în cadrul administraţiei americane a făcut ca Pentagonul să aibă de luni un nou şef interimar, al treilea în şapte luni, relatează AFP.

Aşteptând ca numirea lui Mark Esper în funcţia de ministru al apărării să fie confirmată de Senat, secretarul US Navy, Richard Spencer, a preluat temporar conducerea celei mai mari armate din lume.

După ce Senatul a primit luni în jurul orelor 15.00 (21.00 GMT) o scrisoare de la Casa Albă anunţând oficial numirea lui în postul de secretar al Apărării, Mark Esper "a încetat să îndeplinească funcţia de ministru interimar şi mai este numai secretar al forţelor terestre", funcţia deţinută anterior, a informat un purtător de cuvânt al Pentagonului, Jonathan Hoffman.

Până când Senatul va confirma prin vot numirea sa, Mark Esper, 55 de ani, nu poate îndeplini funcţia de ministru interimar, în baza unei reglementări datând din 2010, a precizat el într-un comunicat.

Mark Esper a fost nevoit să revină în biroul de secretar al forţelor terestre, iar Richard Spencer s-a instalat în biroul de secretar al Apărării care nu a mai fost ocupat de un ministru în funcţie de la demisia neaşteptată a lui Jim Mattis în decembrie 2018, pe fondul dezacordurilor profunde cu preşedintele Donald Trump.

Precedentul secretar interimar, Patrick Shanahan, pe care liderul de la Casa Albă a întârziat să îl desemneze oficial, a renunţat la post la 18 iunie din motive familiale.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa