SUA: Pentagonul prelungeşte până la sfârşitul lui septembrie 2020 desfăşurarea miliară la frontiera cu Mexic

SUA: Pentagonul prelungeşte până la sfârşitul lui septembrie 2020 desfăşurarea miliară la frontiera cu Mexic

Ministrul american al apărării, Mark Esper, a aprobat prelungirea desfăşurării de militari la frontiera cu Mexic până la sfârşitul lui septembrie 2020, cerută de preşedintele Donald Trump pentru stoparea imigraţiei clandestine, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, transmite AFGP.

Mark Esper a 'aprobat la 3 septembrie o solicitare prin care Departamentul pentru Securitate Internă şi poliţia de frontieră cereau sprijinul Departamentului Apărării pentru asigurarea securităţii frontierei de sud pentru anul fiscal 2020', a declarat locotenent-colonelul Chris Mitchell.

Pentagonul 'va desfăşura până la 5.500 de militari pentru a-şi aduce sprijinul în ce priveşte infrastructuri, operaţiuni, detectare şi supraveghere şi un sprijin aerian', a adăugat el.

În prezent, la graniţa cu Mexic sunt desfăşuraţi în jur de 2.900 de militari activi şi 2.000 de rezervişti.

Aceste misiuni pot fi efectuate 'fără a afecta peste măsură' nivelul de pregătire militară şi sunt condiţionate de punerea la dispoziţie a fondurilor necesare, a menţionat purtătorul de cuvânt.

Decizia lui Esper a survenit în aceeaşi zi în care Pentagonul anunţa că a deblocat 3,6 miliarde de dolari pentru a finanţa construirea a 280 km de zid la frontiera cu Mexic, la solicitarea preşedintelui Trump.

Generalul Andrew Poppas, directorul de operaţiuni al Statului Major, a dat atunci asigurări că, prin construirea acestor porţiuni de zid, va fi posibilă reducerea numărului de militari desfăşuraţi la frontieră.

Pentru a debloca aceste fonduri, Pentagonul a decis să 'amâne' 127 proiecte de construcţie sau modernizare a unor campusuri militare în SUA şi în străinătate, prevăzute în bugetul din 2019. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...