SUA Peste 96 de milioane de americani au votat anticipat

SUA Peste 96 de milioane de americani au votat anticipat

Peste 96 de milioane de americani au votat anticipat în cadrul alegerilor prezidenţiale din SUA, indică US Elections Project, o bază de date creată de un profesor de la Universitatea Florida pentru a monitoriza prezenţa la vot, relatează dpa.

Acest lucru înseamnă că au fost exprimate deja 70% din numărul total de voturi de la alegerile din 2016, în care aproape 137 de milioane de persoane au votat, potrivit Comisiei Electorale Federale.

Prezenţa la vot în acest an este de aşteptat să o eclipseze pe cea de acum patru ani.

Votul anticipat - fie el prin corespondenţă sau în persoană - a depăşit dublul celui din 2016, atunci când US Elections Project a înregistrat 47 de milioane de astfel de voturi.

Cei care au ales această opţiune au declarat că au decis în acest fel pentru a fi siguri că votul lor este numărat, pentru a evita cozile din ziua alegerilor şi pentru a fi mai în siguranţă în contextul pandemiei de COVID-19.

State precum Florida, Carolina de Nord şi Texas în special au înregistrat valori mari ale votului anticipat.

Preşedintele republican Donald Trump este devansat în sondajele de opinie la nivel naţional de contracandidatul democrat Joe Biden, deşi lupta se anunţă strânsă în statele indecise.

În general, harta electorală pare să arate destul de rău pentru Trump, care în ultimele luni s-a plasat constant în urma lui Joe Biden în sondajele de opinie, în special din cauza modului în care administraţia de la Washington a gestionat pandemia de COVID-19.

Numărul mare al voturilor prin corespondenţă face foarte probabil ca numele câştigătorului în câteva state, printre care Pennsylvania şi Wisconsin, să nu fie cunoscut marţi seara, autorităţile electorale aşteptându-se ca numărarea voturilor să dureze mai mult.

Donald Trump a susţinut în mod repetat că votul prin corespondenţă poate conduce la fraude electorale, o acuzaţie care nu este însă sprijinită de dovezi.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...