SUA: Poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa demonstranții la un miting al lui Donald Trump la Phoenix

SUA: Poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa demonstranții la un miting al lui Donald Trump la Phoenix

Poliția americană a fost nevoită să utilizeze gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii deveniți violenți la un miting al președintelui Donald Trump în orașul Phoenix, din sud-vestul Statelor Unite, transmite miercuri agenția de presă Reuters.

Forțele de ordine au fost atacate cu pietre și sticle de mai mulți demonstranți. Poliția nu a oferit o estimare a numărului de protestatari, dar media locală a relatat că este vorba de câteva mii de persoane.

''Mai multe persoane au început să arunce cu pietre și sticle către poliție, care a răspuns cu cartușe de gaze cu piper și OC (oleoresin capsicum) în încercarea de a dispersa mulțimea și de a opri violențele'', a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de poliție din Phoenix, Jonathan Howard.
Mulți demonstranți au părăsit zona în care avea loc mitingul, în timp ce zeci de polițiști dotați cu scuturi au încercat să-i îndepărteze pe protestatarii rămași.

Un martor citat de Reuters a declarat că a văzut cel puțin o persoană întinsă la pământ, cu mâinile prinse în cătușe.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?