SUA: Poliţia anchetează un al doilea incident armat în 'zona autonomă' din Seattle

SUA: Poliţia anchetează un al doilea incident armat în 'zona autonomă' din Seattle

Poliţia din Seattle (nord-vestul SUA) a anunţat că anchetează un al doilea incident armat din ultimele 48 de ore înregistrat în "zona autonomă" creată de manifestanţi într-un cartier din această metropolă, transmite Reuters.

''Poliţia anchetează un incident armat din interiorul zonei CHOP (Capital Hill Organized Protest). O persoană se află la Centrul medical Harborview având răni provocate de gloanţe'', a scris pe Twitter departamentul de poliţie din Seattle.

Într-un prim incident, înregistrat sâmbătă, un tânăr a fost ucis şi un altul rănit grav de focuri de armă în "zona autonomă" din cartierul Capitol Hill din Seattle .

Această "zonă autonomă" a fost instituită în cadrul valului naţional de manifestaţii împotriva violenţei poliţieneşti şi a rasismului care a urmat morţii lui George Floyd, un afro-american care a decedat în Minneapolis, pe 25 mai, după ce un poliţist alb l-a presat cu genunchiul pe gât timp de aproape nouă minute.

De două săptămâni, manifestanţii ocupă cartierul Capitol Hill din Seattle. Ei au creat ceea ce au numit o zonă fără poliţie şi susţin că fac un experiment social care se desfăşoară în cadru paşnic.

Protestele antirasism şi demonstraţiile contra brutalităţii poliţiei s-au răspândit rapid în SUA după moartea lui George Floyd. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”