SUA: Poliția apără folosirea unui robot pentru neutralizarea atacatorului din Dallas

SUA: Poliția apără folosirea unui robot pentru neutralizarea atacatorului din Dallas

Șeful Poliției din Dallas, David Brown, a apărat luni folosirea unui robot care a transportat un dispozitiv explozibil pentru a-l ucide pe atacatorul care a împușcat mortal joi cinci polițiști în acest oraș din Texas, relatează AFP.

În cadrul unei conferințe de presă, David Brown a revizuit de asemenea în creștere — de la șapte la nouă — numărul polițiștilor răniți direct de gloanțe sau de șrapnele. Doi civili au fost de asemenea răniți în atacul asupra polițiștilor.

"Nu a fost o dilemă etică pentru mine. Aș face-o din nou" dacă situația are cere-o, a declarat șeful poliției în privința utilizării robotului care a transportat o bombă pentru a pune capăt unei confruntări de mai multe ore între forțele de ordine și atacator, ucis în explozie.

Micah Johnson, un fost combatant american de culoare în vârstă de 25 de ani care a luptat în Afganistan, a explicat că a trecut la acțiune ca reacție la moartea a doi bărbați de culoare în Lousiana și Minnesota, marți și, respectiv, miercuri.

El a acționat după o manifestație pașnică ce denunța actele brutale ale poliției, iar autoritățile au precizat că el pregătea un atac devastator cu bombă.

"Voi utiliza toate mijloacele necesare pentru a salva viața polițiștilor noștri. Nu mi-e rușine să o spun", a precizat luni Brown, adăugând că robotul, care a costat 150.000 de dolari, a suferit daune, dar funcționează în continuare.

Anchetatorii trebuie să vizioneze sute de ore de imagini filmate de către camerele individuale ale polițiștilor, camerele de pe mașinile acestora și cele ale magazinelor, pentru a încerca să reconstituie evenimentele.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...