SUA: Prelate negre pe statuile confederate din Charlottesville

SUA: Prelate negre pe statuile confederate din Charlottesville

În aplauzele asistenței, statuile din Charlottesville a doi generali sudiști din războiul american de secesiune au fost acoperite miercuri cu prelate negre, ca un omagiu adus femeii decedate în timpul manifestațiilor din 12 august, relatează Reuters. Măsura a fost aprobată săptămâna aceasta în unanimitate de consilierii municipali.

Consiliul local al orașului Charlottesville din statul american Virginia intenționează să îndepărteze statuile generalilor Robert E. Lee și Thomas "Stonewall" Jackson, comandanți ai trupelor Confederației secesioniste din sudul Statelor Unite în războiul civil din 1861-1865. Acțiunea a fost însă contestată în instanță.

Pe 12 august, naționaliștii albi au protestat împotriva demolării statuilor dintr-un parc din Charlottesville. Militanții împotriva rasismului au organizat o contramanifestație, în timpul căreia Heather Heyer, o localnică în vârstă de 32 de ani, a fost ucisă de un bărbat care a intrat cu automobilul în mulțime. Incidentul este controversat în continuare în SUA, ca și ideea ștergerii monumentelor dedicate Confederației, folosite adesea ca simboluri de susținătorii supremației rasei albe.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

2 BRRR! / „Dacă va atinge țărmul, va fi o situație conform articolului 5”

3 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

4 „Câinele turbat” despre Armata Rusiei: „Stupidă din punct de vedere operațional” și „incompetentă tactic”.

5 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca