SUA: Prelate negre pe statuile confederate din Charlottesville

SUA: Prelate negre pe statuile confederate din Charlottesville

În aplauzele asistenței, statuile din Charlottesville a doi generali sudiști din războiul american de secesiune au fost acoperite miercuri cu prelate negre, ca un omagiu adus femeii decedate în timpul manifestațiilor din 12 august, relatează Reuters. Măsura a fost aprobată săptămâna aceasta în unanimitate de consilierii municipali.

Consiliul local al orașului Charlottesville din statul american Virginia intenționează să îndepărteze statuile generalilor Robert E. Lee și Thomas "Stonewall" Jackson, comandanți ai trupelor Confederației secesioniste din sudul Statelor Unite în războiul civil din 1861-1865. Acțiunea a fost însă contestată în instanță.

Pe 12 august, naționaliștii albi au protestat împotriva demolării statuilor dintr-un parc din Charlottesville. Militanții împotriva rasismului au organizat o contramanifestație, în timpul căreia Heather Heyer, o localnică în vârstă de 32 de ani, a fost ucisă de un bărbat care a intrat cu automobilul în mulțime. Incidentul este controversat în continuare în SUA, ca și ideea ștergerii monumentelor dedicate Confederației, folosite adesea ca simboluri de susținătorii supremației rasei albe.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale