SUA: Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan, nu va candida pentru un nou mandat

SUA: Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan, nu va candida pentru un nou mandat

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, Paul Ryan, nu va participa la alegerile parlamentare din noiembrie şi se va retrage din Congres în ianuarie, la sfârşitul mandatului său, a declarat miercuri unul dintre consilierii săi, relatează AFP şi Reuters.

'În această dimineaţă (miercuri), preşedintele Ryan şi-a informat colegii că acesta va fi ultimul an în calitate de membru al Camerei Reprezentanţilor. El va rămâne până la sfârşitul mandatului şi apoi se va retrage în ianuarie', a scris Brendan Buck, unul dintre consilierii lui Paul Ryan.

'După aproape douăzeci de ani în Camera Reprezentanţilor, preşedintele Ryan este mândru de tot ce a realizat şi este gata să dedice mai mult timp rolului de soţ şi tată', a mai scris Buck.

Plecarea lui Paul Ryan, 48 de ani, ar putea complica eforturile Partidului Republican de a-şi păstra majoritatea în Camera Reprezentanţilor în alegerile din noiembrie, în condiţiile în care candidaţii republicani ar putea fi afectaţi de lipsa de popularitate a preşedintelui Donald Trump, notează Reuters.

Informaţii privind plecarea lui Ryan au circulat timp de mai multe luni. Politico a scris în decembrie că Ryan le-ar fi spus apropiaţilor săi că intenţionează să se retragă după alegerile din 2018 pentru Congres.

Mai mult de 30 de republicani din Camera Reprezentanţilor au afirmat că fie se retrag, fie candidează pentru o altă funcţie, fie demisionează. Democraţii au nevoie să câştige 23 de locuri în alegerile din noiembrie pentru a obţine majoritatea în Camera Reprezentanţilor, unde republicanii deţin controlul din 2011. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Alin Stoica, declarații revoltătoare despre România în presa belgiană

2 Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ

3 Punct de cotitură în război? / Rusia lansează în premieră rachete din Marea Azov asupra Ucrainei

4 VIDEO „Există o singură civilizație inteligentă în Calea Lactee”

5 Radioul Ministerului Apărării din Rusia: „În Moldova, oamenii au un singur rinichi pentru că occidentalii au nevoie de piese de schimb”