SUA: Președintele Donald Trump, în vacanță timp de 17 zile la unul din cluburile sale de golf

SUA: Președintele Donald Trump, în vacanță timp de 17 zile la unul din cluburile sale de golf

Președintele american, Donald Trump, a părăsit vineri Washingtonul și Casa Albă pentru o vacanță de 17 zile la unul din cluburile sale de golf de lux, Trump National Golf Club din Bedminster, situat la 70 km de New York, transmite AFP.

Pe timpul absenței sale, Casa Albă va face obiectul unor lucrări de renovare.

Lindsay Walters, o purtătoare de cuvânt a acestei instituții, a precizat că este vorba de o "vacanță de lucru". "Președintele va continua să lucreze pe timpul următoarelor două săptămâni", a spus aceasta.

AFP amintește că, de la preluarea mandatului prezidențial, Trump și-a petrecut adesea weekendurile în reședința sa din Bedminster sau la Mar-a-Lago, proprietatea sa din Florida, supranumită "Casa Albă de iarnă".

Presa americană afirmă că Donald Trump își alocă mai mult timp de vacanță decât predecesorul său Barack Obama, pe care îl critica neobosit pe acest subiect.

Washington Post chiar a contabilizat zilele petrecute de Donald Trump la reședințele sale sau cele consacrate unei partide de golf, rezultând că, la finalul lunii august, el se va fi bucurat de 53 de astfel de zile de "timp liber" față de 15 pentru Barack Obama.

"Voi părăsi rar Casa Albă pentru că este atâta treabă de făcut", a spus Trump, în iulie 2015, în timpul campaniei electorale.

"Nu voi avea timp să joc golf", a adăugat el, în august 2016.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”