SUA: Preşedintele Trump îşi amână cu un an ameninţarea de închidere a frontierei dintre SUA şi Mexic

SUA: Preşedintele Trump îşi amână cu un an ameninţarea de închidere a frontierei dintre SUA şi Mexic

Preşedintele Donald Trump a revenit joi asupra ameninţării de a închide graniţa cu Mexic, acordând vecinului sudic al Statelor Unite un an pentru ca acesta să lupte mai eficient împotriva migraţiei ilegale şi a traficului de droguri, informează AFP.

"Le vom da un avertisment de un an", a declarat Trump pentru reporterii de la Casa Albă.

Marţi, preşedintele american reafirmase că este pregătit să închidă frontiera de sud a SUA.

"Dacă transporturile de droguri nu se opresc (...), vom institui tarife vamale asupra bunurilor, în special a automobilelor (...) şi în cazul în care nu va fi suficient, vom închide frontiera" a afirmat liderul de la Casa Albă.

"Dacă Mexicul nu vrea să ajute, nicio problemă, vom impune tarife pentru maşinile lor", a insistat preşedintele Trump.

Miliardarul republican, care a făcut din combaterea imigraţiei ilegale una din priorităţile sale, transmite semnale amestecate în privinţa unei posibile închideri a frontierei, ipoteză puternic criticat chiar şi în propria tabără conservatoare, deoarece impactul economic al unei astfel de decizii ar fi devastator.

"Închiderea frontierei ar putea avea un impact economic catastrofal asupra ţării noastre şi sper să nu o facem", a avertizat la începutul acestei săptămâni liderul majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...