SUA: Președintele Trump ordonă examinarea politicii comerciale a Chinei

SUA: Președintele Trump ordonă examinarea politicii comerciale a Chinei

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a ordonat luni examinarea practicilor comerciale ale Chinei, informează DPA.

"Îi vom proteja pe americanii uitați care au fost lăsați în urmă de un sistem comercial global", a declarat Trump, care a explicat că ordinul reprezintă îndeplinirea promisiunii sale din campania electorală de a-i proteja pe lucrătorii din Statele Unite.

Misiunea de a determina dacă este necesară o anchetă asupra comerțului cu China, inclusiv asupra acuzațiilor de furt de proprietate intelectuală, îi revine reprezentantului SUA pentru comerț, Robert Lighthizer.

China a avertizat că dacă Trump declanșează un război comercial, ambele economii — cele mai mari din lume — vor avea de suferit.

Politica economică internațională a Beijingului reprezintă un punct sensibil în relațiile cu Washingtonul, remarcă DPA. Printre altele, o parte din sancțiunile decise de ONU împotriva Coreei de Nord, pentru a convinge regimul de la Phenian să renunțe la înarmarea nucleară și cu rachete, se referă în practică la importuri, exporturi și servicii bancare chineze.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Încep să apară dezvăluirile „hard” despre „fratele” Tate în presa tabloidă britanică

2 Pesedistul Bădălău despre șefa CNI: Fă, mânca-mi-ai …(cuvânt obscen)…dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport.”

3 Cea mai tare imagine cu noul președinte al Cehiei!

4 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf

5 Foarte interesant!