SUA: Prima femeie judecător la Curtea Supremă a anunţat că suferă de demenţă

SUA: Prima femeie judecător la Curtea Supremă a anunţat că suferă de demenţă

Sandra O'Connor, care a fost prima femeie judecător care a condus Curtea Supremă a SUA, şi-a anunţat marţi, la vârsta de 88 de ani, retragerea din viaţa publică din cauza unui început de demenţă senilă de care suferă, transmite AFP.

''În urmă cu ceva timp, medicii au diagnosticat un debut de demenţă, probabil din cauza maladiei Alzheimer. Întrucât maladia a progresat, nu mai sunt capabilă să particip la viaţa publică'', a scris O'Connor într-un mesaj adresat concetăţenilor săi, transmis agenţiei de presă franceze de Curtea Supremă.

Sandra O'Connor, numită în cadrul celei mai înalte jurisdicţii din SUA de preşedintele republican Ronald Reagan în 1981, a demisionat în 2005 pentru a putea avea grijă de soţul său, care suferea de asemenea de boala Alzheimer.

Începând din 2005, ea şi-a consacrat eforturile pentru promovarea educaţiei civice prin intermediul programelor şcolare create de organizaţia sa, intitulată iCivics.

''Voi continua să trăiesc la Phoenix, în Arizona, înconjurată de prieteni şi de familia mea'', a menţionat judecătoarea Sandra O'Connor în acelaşi mesaj.

În prezent, trei dintre cei nouă judecători de la Curtea Supremă a SUA sunt femei - Ruth Bader Ginsburg, Sonia Sotomayor şi Elena Kagan.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /