SUA: Primele acuzații în ancheta procurorului special privind presupusa ingerință rusă, aprobate de un juriu federal (CNN)

SUA: Primele acuzații în ancheta procurorului special privind presupusa ingerință rusă, aprobate de un juriu federal (CNN)

Primele acuzații în cadrul anchetei procurorului special privind presupusa ingerință rusă în campania prezidențială de anul trecut din Statele Unite au fost aprobate de un mare juriu, transmit sâmbătă agențiile internaționale de presă care citează CNN.

Canalul de știri nu precizează nici persoanele vizate, nici capetele de acuzare ce ar fi fost reținute, conform AFP.

"Un mare juriu federal din Washington DC a aprobat vineri primele acuzații în ancheta condusă de procurorul special Robert Mueller", a indicat CNN pe site-ul său, precizând că "aceste acte de acuzare sunt încă sub sigiliu, prin ordinul judecătorului federal".

CNN, care face referire la "surse aflate la curent cu dosarul", neidentificate, adaugă că au fost efectuate pregătiri vineri pentru a se trece la arestări începând de luni.

Un purtător de cuvânt al lui Mueller, contactat de canal, a refuzat orice comentariu, mai relevă AFP.

Procurorul special — numit în mai după demiterea surpriză a șefului FBI, James Comey, de către președintele Donald Trump — examinează acțiunile Rusiei din timpul alegerilor prezidențiale americane și caută să determine în mod special dacă au existat legături cu echipa de campanie a miliardarului.

El analizează inclusiv circumstanțele care au condus la demisia primului consilier pentru securitate națională al președintelui, Michael Flynn, și la îndepărtarea lui Comey, precum și o întâlnire din luna mai în Biroul Oval între Donald Trump, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak.

În plus față de Mueller, trei comisii parlamentare ale Congresului anchetează de asemenea acest caz.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”

4 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

5 Momentul în care și Viagra se lasă păgubașă...