SUA: Primele acuzații în ancheta procurorului special privind presupusa ingerință rusă, aprobate de un juriu federal (CNN)

SUA: Primele acuzații în ancheta procurorului special privind presupusa ingerință rusă, aprobate de un juriu federal (CNN)

Primele acuzații în cadrul anchetei procurorului special privind presupusa ingerință rusă în campania prezidențială de anul trecut din Statele Unite au fost aprobate de un mare juriu, transmit sâmbătă agențiile internaționale de presă care citează CNN.

Canalul de știri nu precizează nici persoanele vizate, nici capetele de acuzare ce ar fi fost reținute, conform AFP.

"Un mare juriu federal din Washington DC a aprobat vineri primele acuzații în ancheta condusă de procurorul special Robert Mueller", a indicat CNN pe site-ul său, precizând că "aceste acte de acuzare sunt încă sub sigiliu, prin ordinul judecătorului federal".

CNN, care face referire la "surse aflate la curent cu dosarul", neidentificate, adaugă că au fost efectuate pregătiri vineri pentru a se trece la arestări începând de luni.

Un purtător de cuvânt al lui Mueller, contactat de canal, a refuzat orice comentariu, mai relevă AFP.

Procurorul special — numit în mai după demiterea surpriză a șefului FBI, James Comey, de către președintele Donald Trump — examinează acțiunile Rusiei din timpul alegerilor prezidențiale americane și caută să determine în mod special dacă au existat legături cu echipa de campanie a miliardarului.

El analizează inclusiv circumstanțele care au condus la demisia primului consilier pentru securitate națională al președintelui, Michael Flynn, și la îndepărtarea lui Comey, precum și o întâlnire din luna mai în Biroul Oval între Donald Trump, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak.

În plus față de Mueller, trei comisii parlamentare ale Congresului anchetează de asemenea acest caz.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...