SUA: Primele audieri publice în ancheta privind destituirea lui Trump, pe 13 şi 15 noiembrie

Şeful Comisiei pentru serviciile de informaţii a Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, democratul Adam Schiff, a anunţat că primele audieri publice ale comisiei în cadrul anchetei privind destituirea preşedintelui Donald Trump vor începe săptămâna viitoare, transmit dpa şi Xinhua.

Schiff a indicat miercuri, pe Twitter, că primii audiaţi public, pe 13 noiembrie, vor fi William Taylor, însărcinat cu afaceri la Kiev, şi George Kent, expert pe Ucraina şi Rusia, responsabil de rang înalt la Departamentul de Stat.

Fosta ambasadoare americană la Kiev, Marie Yovanovitch, îşi va susţine depoziţia pe 15 noiembrie.

Anunţul lui Schiff survine după câteva săptămâni de audieri cu uşile închise ale unor foşti sau actuali membri ai administraţiei Trump, în faţa celor trei comisii din Camera Reprezentanţilor care conduc ancheta.

'Acesta audieri deschise vor fi o ocazie pentru americani să-i evalueze ei înşişi pe martori, să-şi facă propriile aprecieri despre credibilitatea martorilor', le-a declarat Schiff reporterilor la Capitol Hill.

Preşedintele Trump nu a dorit să răspundă întrebărilor reporterilor la Casa Albă miercuri după-amiază înainte de a pleca spre Louisiana, la un miting electoral.

Ancheta, lansată în septembrie, investighează presupusele demersuri ale Casei Albe de a condiţiona acordarea unui ajutor militar Ucrainei de anchetarea de către aceasta a fostului vicepreşedinte american democrat Joe Biden, bine plasat pentru a deveni contracandidatul lui Trump la scrutinul prezidenţial din 2020.

Miercuri după-amiază, comisiile care desfăşoară ancheta au făcut publică o transcriere a depoziţie lui William Taylor, audiat cu uşile închise pe 22 octombrie.

Potrivit transcrierii, Taylor a declarat că 'înţelegerea sa clară' a fost că 'banii pentru asistenţa de securitate nu urmau să vină până când preşedintele (ucrainean Volodimir Zelenski) nu se angaja să continue investigaţia'.

Diplomatul a mai afirmat că Ucraina nu a avut cunoştinţă până la sfârşitul lui august despre suspendarea ajutorului militar, la peste o lună de la discuţia telefonică între Trump şi Zelenski, aflată în centrul anchetei, ceea ce i-a determinat pe republicani că argumenteze că nu a existat niciun 'quid pro quo' (serviciu contra serviciu).AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante