SUA: Procurorul special Mueller are destule dovezi pentru a-i acuza pe Flynn și pe fiul acestuia (NBC)

SUA: Procurorul special Mueller are destule dovezi pentru a-i acuza pe Flynn și pe fiul acestuia (NBC)

Procurorul special Robert Mueller a strâns suficiente dovezi pentru a-i pune sub acuzare pe Michael Flynn, fost consilier pe probleme de securitate națională al președintelui american Donald Trump, și pe fiul acestuia, a relatat duminică NBC News, citând multiple surse familiare cu ancheta, transmite Reuters.

NBC News a relatat că echipa lui Mueller — care supervizează ancheta cu privire la presupusa ingerință rusă în campania prezidențială din 2016 și posibilele conexiuni cu Rusia ale echipei de campanie a lui Donald Trump — are în vedere posibile acuzații de spălare de bani, inducerea în eroare a agenților federali și rolul lui Flynn într-un posibil plan de a scoate din Statele Unite un oponent al președintelui Turciei în schimbul a milioane de dolari.

Mueller crește presiunea asupra lui Flynn după punerea sub acuzare a șefului de campanie a lui Trump, Paul Manafort, potrivit NBC News.

Flynn a fost consilierul pe probleme de securitate națională a lui Trump pentru doar 24 de zile, fiind nevoit să demisioneze după ce s-a descoperit că i-a ascuns adevărul vicepreședintelui Michael Pence în legătură cu contactele sale cu un înalt diplomat rus.

NBC a mai relatat că avocații lui Flynn și ai fiului său, Michael G. Flynn, care a lucrat cu tatăl său, au refuzat să comenteze informațiile, la fel și biroul lui Mueller. Reuters anunță la rândul său că nu a putut verifica informațiile din alte surse.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale