SUA recunoaşte că misterioasele obiecte aeriene doborâte recent ar fi putut avea scopuri inofensive

SUA recunoaşte că misterioasele obiecte aeriene doborâte recent ar fi putut avea scopuri inofensive

SUA nu au deocamdată „niciun indiciu” că cele trei obiecte zburătoare doborâte recent ar fi de origine chineză sau că ar fi avut funcţii de spionaj, a declarat marţi John Kirby, potrivit AFP şi Reuters., citate de Agerpres .

John Kirby. FOTO EPA EFE

„Obiectele” la care face referire purtătorul de cuvânt al Consiliului de securitate naţională al Casei Albe, John Kirby, altele decât balonul chinezesc distrus la 4 februarie şi despre care Washington afirmă că spiona teritoriul american, „ar putea să fi fost baloane cu funcţii comerciale sau ştiinţifice inofensive”, a recunoscut acesta.

Potrivit acestuia, avionul de vânătoare trimis duminică pentru unul din aceste obiecte deasupra lacului Huron, la frontiera canadiană, şi-a ratat ţinta, iar o primă rachetă a căzut direct în lac, astfel că obiectul a fost distrus de o altă rachetă.

John Kirby: „Nu am găsit resturi”

Analiza fragmentelor acestor obiecte va stabili natura, uzul sau provenienţa acestor obiecte, însă, spune John Kirby, operaţiunile de recuperare se anunţă incerte. Rămăşiţele obiectelor doborâte viner i deasupra Alaskăi, sâmbătă deasupra Yukonului, în nord-vestul Canadei, şi duminică deasupra lacului Huron, au căzut în ape îngheţate, în zone îndepărtate sau în adâncul lacului.

„Nu am găsit resturi” până acum, a repetat Kirby, menţionând că toate informaţiile pe care le comunică sunt bazate mai ales pe observaţiile făcute de piloţii avioanelor de vânătoare trimise în zonă.

Pe fondul acestor incertitudini, Casa Albă s-a văzut obligată să nege luni, în mod oficial, orice provenienţă „extraterestră” a obiectelor doborâte.

În schimb, oferă informații mai detaliate privind balonul chinezesc doborât anterior care, potrivit Washingtonului, purta echipament de supraveghere şi făcea parte dintr-un vast program de spionaj global al Chinei, o acuzaţie pe care China a negat-o vehement.

Balonul chinezesc ar fi fost și motivul pentru care SUA și-au ajustat sistemele radar, ceea ce a condus la aceste descoperiri şi distrugeri succesive de „obiecte” zburătoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...