SUA: Republicanul Ron Wright, primul congresman decedat după ce a contractat noul coronavirus

SUA: Republicanul Ron Wright, primul congresman decedat după ce a contractat noul coronavirus

Un membru al Camerei Reprezentanţilor a Statelor Unite, republicanul Ron Wright, a decedat după ce a contractat noul coronavirus, devenind primul membru al Congresului care cade victimă virusului pandemic, a anunţat echipa sa, transmite AFP.

Wright, în vârstă de 67 de ani, care reprezenta în Congres statul Texas, a decedat duminică.

'În cursul precedentelor două săptămâni, Ron şi (soţia sa) Susan au fost spitalizaţi' la Dallas 'după ce au fost contaminaţi cu COVID-19', a anunţat echipa congresmanului într-un comunicat.

Wright fusese tratat de cancer 'în decursul ultimilor ani', a adăugat sursa.

Preşedintele american Joe Biden, care a făcut din lupta contra pandemiei axul central al începutului său de mandat, a deplâns decesul lui Wright, 'care a luptat curajos în acelaşi timp împotriva cancerului şi a COVID-19'.

Statele Unite 'continuă să lucreze fără încetare în fiecare zi pentru a învinge (aceste boli), în memoria tuturor celor pe care i-am pierdut', a adăugat într-un comunicat preşedintele, al cărui fiu mai mare, Beau Biden, a fost răpus de un cancer cerebral în 2015.

Ron Wright anunţase la 21 ianuarie că fusese depistat pozitiv la coronavirus după ce intrase 'în contact cu o persoană purtătoare a virusului săptămâna trecută'.

'Resimt simptome uşoare, dar în general sunt bine şi voi continua să lucrez de acasă în această săptămână', adăugase el, îndemnându-i pe americani să respecte recomandările autorităţilor sanitare pentru a lupta contra propagării virusului.

Ron Wright devine astfel primul membru în funcţie al Congresului (435 în Camera Reprezentanţilor şi 100 în Senat) care decedează după ce a contractat noul coronavirus.

Luke Letlow, în vârstă de 41 de ani, ales în noiembrie în Cameră din partea statului Louisiana, a murit de COVID-19 în decembrie, înainte de preluarea mandatului.

Statele Unite sunt ţara cea mai îndoliată de pandemie, având peste 460.000 de morţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante