SUA: Restricţii de circulaţie la Philadelphia, după două nopţi de violenţe (oficial)

SUA: Restricţii de circulaţie la Philadelphia, după două nopţi de violenţe (oficial)

Oraşul american Philadelphia, zguduit de două nopţi de confruntări violenţe şi jafuri declanşate de moartea unui bărbat de culoare împuşcat de poliţie, a anunţat miercuri restricţii de circulaţie între orele 21:00 şi 06:00, relatează AFP.

Acest anunţ, făcut pe site-ul oraşului, survine în momentul în care preşedintele Donald Trump a subliniat miercuri responsabilitatea primăriei democrate pentru aceste violenţe. ''Ceea ce văd este teribil şi, sincer, primarul sau oricine le permite oamenilor să protesteze şi să jefuiască fără să-i oprească este teribil'', a spus preşedintele republican la Las Vegas, unde acesta îşi continuă întâlnirile de campanie cu şase zile înainte de alegerile prezidenţiale.

Walter Wallace, în vârstă de 27 de ani, a fost împuşcat mortal luni, în urma unei altercaţii cu poliţia. Potrivit rudelor acestuia, Wallace, care era înarmat cu un cuţit în timpul confruntării, suferise o cădere nervoasă.

Sute de protestatari cerând dreptate socială s-au confruntat cu poliţia în noaptea următoare, transformând Philadelphia într-un nou focar de tensiuni pe tema rasismului şi brutalităţii poliţiei, după manifestaţiile de anvergură izbucnite în urma morţii afro-americanului George Floyd, la sfârşitul lui mai, la Minneapolis, în timpul unei arestări brutale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...