SUA revendică bombardamentul care l-a eliminat pe purtătorul de cuvânt Al-Qaida în Siria

SUA revendică bombardamentul care l-a eliminat pe purtătorul de cuvânt Al-Qaida în Siria

Statele Unite au revendicat luni bombardamentul din Siria care l-a vizat pe Abu Firas al-Suri, purtătorul de cuvânt al Frontului Al Nosra - ramura siriană a organizației Al Qaida -, precum și numeroși alți jihadiști, scrie AFP.

Armata americană a desfășurat duminică un bombardament în nord-vestul țării, omorând mai mulți luptători, a afirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook.

"Estimăm că înaltul responsabil al (organizației) Al Qaida, Abu Firas al-Suri, era prezent la o reuniune și lucrăm pentru a confirma moartea sa", a spus purtătorul de cuvânt.

El "a acționat împreună cu Osama ben Laden și alți membri fondatori ai Al-Qaida pentru a antrena teroriști și a efectua atentate în lume", a continuat Peter Cook.

Individul, Radwan Nammous pe numele său adevărat, a fost ucis, a informat Observatorul sirian pentru drepturile omului, care a menționat însă că autorul bombardamentului a fost regimul de la Damasc.

La sfârșitul lunii februarie, în Siria a intrat în vigoare un armistițiu, sub egida Rusiei și a Statelor Unite, însă organizațiile jihadiste ca Statul Islamic și Frontul Al Nosra nu sunt avute în vedere în acordul de încetare a focului.

AGERPRES/(AS — editor: Alic Mîrza, editor online: Alexandra Cruceru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa