SUA: Rezultatul alegerilor din Pennsylvania, prea strâns pentru a fi clar

Rezultatul alegerilor locale din statul american Pennsylvania pentru Camera Reprezentanţilor Congresului Statelor Unite sunt prea strânse pentru a fi clare, după numărarea a 99% din voturi miercuri dimineaţă, un indiciu îngrijorător pentru preşedintele Donald Trump şi partidul său republican, comentează dpa.

Democratul Conor Lamb a revendicat victoria după ce a obţinut 49,8% din voturi în alegerile din districtul 18 al Congresului statului, în mod tradiţional un bastion republican, a anunţat CNN.

Dar republicanul Rick Saccone, care a obţinut 49,6% din voturi, a refuzat să recunoască înfrângerea.

Lamb are un avans de 579 de voturi, potrivit CNN.

Indiferent cine va triumfa în cele din urmă în districtul câştigat de Trump cu 20% în 2016, acesta va fi considerat un rezultat extraordinar de către democraţi care îl văd ca un indiciu al şanselor lor de a recăpăta controlul asupra Congresului în alegerile de la jumătate de mandat din noiembrie.

Recentele sondaje au prezis o cursă strânsă în district, ce include suburbiile din sud-vestul oraşului Pittsburgh, în mod tradiţional o zonă cu clasa muncitoare lucrând într-o economie ce se bazează pe oţel.

Alegerile de marţi se numără printre numeroasele scrutine locale ce au avut loc de la preluarea mandatului de către Trump. New Jersey şi Virginia şi-au ales guvernatori democraţi în noiembrie, iar republicanii au pierdut un loc în Senat în Alabama, în decembrie.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…

5 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta