SUA sancționează oficiali iranieni, pe fondul represiunii continue a protestelor de la Teheran

SUA sancționează oficiali iranieni, pe fondul represiunii continue a protestelor de la Teheran

Statele Unite au sancționat miercuri trei oficiali iranieni, acuzându-i de încălcarea drepturilor omului, a anunțat Departamentul de Trezorerie al SUA, care a invocat represiunea continuă împotriva protestatarilor din zonele cu majoritate kurdă.

Proteste în Iran FOTO AFP

"Ultimele sancțiuni ale SUA de la izbucnirea demonstrațiilor la nivel național, ca răspuns la moartea femeii kurde de 22 de ani, Mahsa Amini aflată în custodia poliției în septembrie, au vizat oficiali cheie implicați în „răspunsul de securitate deosebit de sever” al autorităților iraniene la protestele din orașele kurde din nord-vestul țării", a anunțat Departamentul de Trezorerie, citat de Reuters.

Sancțiunile au fost îndreptate împotriva a doi oficiali din orașul kurd Sanandaj, guvernatorul Hassan Asgari și Alireza Moradi, comandantul forțelor de ordine ale orașului.

Date false în cazul decesului unui adolescent

Trezoreria a declarat că Asgari și alți oficiali au furnizat date false în cazul decesului unui protestatar de 16 ani. Băiatul ar fi fost, de fapt, ucis de forțele de securitate.

De asemenea, vizat a fost și Mohammad Taghi Osanloo, un comandant al forțelor terestre ale Corpului Gărzii Revoluționare Islamice care supraveghează orașul kurd, Mahabad. Aici au fost desfășurate forțe suplimentare ca răspuns la proteste, a spus Trezoreria.

Sancțiunile vizează blocarea tuturor bunurilor americane ale celor desemnați. Se pare că regimul iranian își țintește și își împușcă copiii, care au ieșit în stradă pentru a cere un viitor mai bun”, a declarat Brian Nelson, subsecretarul Trezoreriei pentru terorism și informații financiare, într-un comunicat.

Abuzurile comise în Iran împotriva protestatarilor, inclusiv cel mai recent în Mahabad, trebuie să înceteze”, arată oficiali americani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...