SUA: Şeful CIA a discutat cu procurorul special al anchetei ruse

SUA: Şeful CIA a discutat cu procurorul special al anchetei ruse

Directorul CIA şi viitor secretar de stat, Mike Pompeo, a făcut cunoscut joi că a fost interogat de procurorul special însărcinat cu ancheta asupra amestecului rus în alegerile prezidenţiale americane din 2016, relatează AFP.

"Am vorbit cu procurorul special (Robert) Mueller care a solicitat să discute cu mine", a declarat Mike Pompeo în faţa senatorilor chemaţi să confirme numirea sa în fruntea diplomaţiei americane.

"Am cooperat" în cadrul anchetei, a adăugat viitorul secretar de stat, fără alte precizări.

Mike Pompeo a refuzat să ofere detalii asupra unei conversaţii pe care ar fi avut-o în martie 2017 cu Donald Trump, în cursul căreia preşedintele i-ar fi cerut să intervină pe lângă şeful poliţiei federale (FBI) de la acea dată, James Comey, pentru ca acesta să înceteze ancheta asupra consilierului său pentru securitate naţională Michael Flynn.

Potrivit cotidianului Washington Post, Donald Trump i-a adresat aceeaşi rugăminte şi directorului serviciilor de informaţii, Dan Coats, care ulterior a apreciat că ar fi deplasat din partea sa să intervină pe lângă James Comey.

Directorul FBI a fost demis de Donald Trump câteva săptămâni mai târziu.

Michael Flynn, care a demisionat în februarie 2017, a fost pus sub acuzare că minţit FBI şi a acceptat să coopereze cu justiţia.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

2 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Cam are dreptate omul ăsta în ce spune...

5 Uite un articol care merită citit!