SUA: Senatoarea democrată Elizabeth Warren şi-a lansat campania electorală pentru prezidenţialele din 2020

SUA: Senatoarea democrată Elizabeth Warren şi-a lansat campania electorală pentru prezidenţialele din 2020

Senatoarea democrată Elizabeth Warren, considerată una dintre cele mai progresiste reprezentante ale Partidului Democrat, şi-a lansat sâmbătă oficial campania pentru alegerile prezidenţiale din 2020, informează EFE.

"Aceasta este lupta vieţilor noastre, lupta pentru a construi o ţară unde visele sunt posibile. (...) Şi acesta este motivul pentru care mă aflu azi aici pentru a vă anunţa că voi candida la postul de preşedinte al SUA", a declarat Warren în faţa unei mulţimi strânse în Lawrence (statul Massachusetts).

Warren, în vârstă de 69 de ani, profesoară la Harvard Law School devenită senatoare, este poate cea mai cunoscută personalitate care intră în cursă. De când a fost aleasă în Senat, în 2012, Warren a avut abordări progresiste în cadrul Partidului Democrat, pledând pentru creşterea taxelor pentru bogaţi şi pentru protecţia consumatorului, relatează dpa.

"Oamenii care muncesc din greu sunt împotriva unui mic grup de oameni care deţin mult prea multă putere, nu doar în economia noastră, ci şi în democraţia noastră. Suntem aici pentru a spune că e de ajuns", a declarat Warren la mitingul la care şi-a lansat campania electorală.

Ea l-a calificat pe preşedintele Donald Trump drept "un produs al unui sistem falsificat care îi sprijină pe cei bogaţi şi puternici şi aruncă cu noroi în toţi ceilalţi". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”