SUA: Senatul a aprobat o reformă în domeniul justiţiei penale

SUA: Senatul a aprobat o reformă în domeniul justiţiei penale

Senatul Statelor Unite ale Americii (SUA) a aprobat un vast proiect de lege federală privind reforma în domeniul justiţiei penale, deschizând astfel calea celei mai importante schimbări aduse sistemului judiciar american în ultimele decenii, relatează miercuri AFP.

Proiectul de lege, intitulat ''First Step Act'', vizează îndeosebi atenuarea pedepselor grele în cazul unor delincvenţi, acordarea unei mai mari posibilităţi judecătorilor în stabilirea pedepselor pentru infractorii de grad redus şi ameliorarea condiţiilor de detenţie pentru femei.

''America este cea mai bună ţară din lume şi activitatea mea este să mă bat pentru toţi cetăţenii, chiar şi pentru cei care au greşit'', a scris pe Twitter preşedintele american Donald Trump după aprobarea proiectului de lege.

''Felicitări Senatului pentru adoptarea de către ambele partide a proiectului unei legi istorice privind reforma justiţiei penale'', a mai spus Trump.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 87 de voturi ''pentru'' şi 12 ''împotrivă'' şi va fi supus spre dezbatere Camerei Reprezentanţilor, unde ar urma să fie adoptat rapid.

Preşedintele Camerei, republicanul Paul Eyan, a declarat că ''aşteaptă cu nerăbdare'' să trimită proiectul de lege la biroul lui Trump.

Proiectul de lege nu îi va viza decât pe deţinuţii federali americani, respectiv 180.789 de persoane, potrivit ultimelor cifre oficiale.

La sfârşitul lui 2016, peste 2,1 milioane de persoane erau încarcerate în SUA, potrivit statisticilor guvernului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

4 Așa o fi?

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …