SUA: Senatul american a confirmat numirea generalului Mark Milley în funcţia de şef al statului major

SUA: Senatul american a confirmat numirea generalului Mark Milley în funcţia de şef al statului major

Senatul american a confirmat joi numirea generalului Mark Milley în funcţia de şef al statului major începând cu sfârşitul lunii septembrie, informează AFP.

Militarul cu cel mai înalt grad din armata SUA, care ocupă în prezent funcţia de şef al statului major al armatei terestre, ar urma să preia pe 30 septembrie funcţia ocupată în prezent de generalul Joe Dunford.

Numirea sa a fost aprobată cu 89 de voturi pentru şi unul împotrivă, la două zile după numirea noului ministrul al apărării Mark Esper, un fost militar care a ocupat anterior funcţia de secretar în armata terestră a SUA.

Un ofiţer strălucit în vârstă de 61 ani, absolvent la universităţii Princeton, participant la războaiele din Irak şi Afganistan, generalul Milley va beneficia de pe urma unei noi legi, adoptată în 2017, conform căreia durata mandatului funcţiilor de şef al statului major şi adjunct al statului major a fost majorată la 4 ani pentru a asigura o continuitate militară indiferent de schimbările politice din administraţia SUA. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!