SUA: Senatul american a confirmat numirea generalului Mark Milley în funcţia de şef al statului major

Senatul american a confirmat joi numirea generalului Mark Milley în funcţia de şef al statului major începând cu sfârşitul lunii septembrie, informează AFP.

Militarul cu cel mai înalt grad din armata SUA, care ocupă în prezent funcţia de şef al statului major al armatei terestre, ar urma să preia pe 30 septembrie funcţia ocupată în prezent de generalul Joe Dunford.

Numirea sa a fost aprobată cu 89 de voturi pentru şi unul împotrivă, la două zile după numirea noului ministrul al apărării Mark Esper, un fost militar care a ocupat anterior funcţia de secretar în armata terestră a SUA.

Un ofiţer strălucit în vârstă de 61 ani, absolvent la universităţii Princeton, participant la războaiele din Irak şi Afganistan, generalul Milley va beneficia de pe urma unei noi legi, adoptată în 2017, conform căreia durata mandatului funcţiilor de şef al statului major şi adjunct al statului major a fost majorată la 4 ani pentru a asigura o continuitate militară indiferent de schimbările politice din administraţia SUA. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Emil Boc, scor istoric la Primăria Cluj-Napoca: 75% / Candidatul PSD a luat 4,68%!

2 HARTĂ Ce partide au câștigat șefia Consiliilor Județene

3 Informație / Urmează două rețineri la vârful politicii...

4 LIVE MAP Rezultate alegeri locale 2020. Harta politică a României: rezultatele din fiecare județ și municipiu …

5 Sighiartău / Numărătoarea paralelă a PNL arată că avem scorul politic de 34%. PSD are 30%, USR – 13%. Am luat d…