SUA: Serviciile de informaţii spun că trupele ruse au primit ordin să invadeze Ucraina (media)

SUA: Serviciile de informaţii spun că trupele ruse au primit ordin să invadeze Ucraina (media)

Statele Unite ar avea informaţii conform cărora ordinul de a invada Ucraina a fost transmis comandamentelor ruse, au afirmat duminică mai multe mass-media americane citând surse anonime din serviciile de informaţii, informează AFP.

Aceste informaţii l-ar fi determinat pe preşedintele Joe Biden vineri să se declare "convins" că preşedintele Vladimir Putin a decis să atace Ucraina, asigură Washington Post, citând surse anonime.

Solicitate de AFP, Casa Albă, Pentagonul şi Departamentul de Stat nu au confirmat şi nici nu au infirmat aceste informaţii care au apărut şi în alte mass-media americane.

Vineri, un oficial al Pentagonului a dat asigurări că peste 40% din forţele ruse aflate la graniţele Ucrainei se află acum în poziţie de atac, menţionând că "a început" faza de destabilizare a ţării.

Mişcări ale trupelor ruse spre graniţa cu Ucraina sunt observate încă de miercuri, potrivit acestui oficial.

Washingtonul avertizează de săptămâni întregi că Rusia va provoca un incident la graniţa cu Ucraina pentru a justifica o invazie.

Duminică, şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a asigurat din nou că "totul" indică că Rusia este "pe cale" să invadeze Ucraina.

Rusia neagă orice plan de invadarea a Ucrainei, dar cere garanţii de securitate, pe care însă Occidentul le respinge. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...