SUA: Site-ul Departamentului de Stat a anunţat prematur sfârşitul mandatului lui Trump

SUA: Site-ul Departamentului de Stat a anunţat prematur sfârşitul mandatului lui Trump

Site-ul Departamentului de Stat de la Washington a provocat emoţie pe reţelele sociale postând luni, pentru scurt timp, o biografie a preşedintelui în exerciţiu, cu următorul comentariu: 'Mandatul lui Donald J. Trump s-a încheiat la 2021-01-11 (11-01-2021, n.red.) (ora) 19:48:41', notează France Presse.

Miliardarul republican, învins în alegerile prezidenţiale din noiembrie, va rămâne, teoretic, în funcţie până la 20 ianuarie, ziua când va fi învestit succesorul său, democratul Joe Biden, adică nouă zile mai târziu decât a apărut pe site-ul Departamentului de Stat.


Foto: (c)U.S. State Department/Handout via REUTERS


În urma asaltului dat de susţinătorii săi asupra Capitoliului săptămâna trecută, s-au înmulţit însă apelurile la demisia lui Trump, unele venite chiar din partea unor aleşi republicani, în vreme ce democraţii au iniţiat un demers legislativ pentru a încerca destituirea preşedintelui.

Site-ul Departamentului de Stat a mai anunţat pentru scurt timp şi încheierea mandatului vicepreşedintelui Mike Pence. Luni, în mijlocul după-amiezii, un mesaj care invoca 'probleme tehnice' apărea pe paginile respective.


Foto: (c)U.S. State Department/Handout via REUTERS


Solicitat de AFP, Departamentul de Stat nu a oferit nicio explicaţie.

Potrivit site-ului de ştiri Buzzfeed, care citează doi diplomaţi sub acoperirea anonimatului, 'un angajat nemulţumit' este cel care a operat modificările în biografiile preşedintelui Trump şi vicepreşedintelui Pence, iar secretarul de stat Mike Pompeo a cerut deschiderea unei anchete interne pentru identificarea autorului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Analist rus: „Timpul lucrează împotriva Rusiei” / Soldații ruși au căzut într-o capcană la Severodonețk

2 Născut într-o rulotă pe marginea drumului, a ajuns miliardar / Povestea celui mai bogat țigan din Marea Britanie

3 VIDEO Este „viu” și nevătămat / Țeapa luată de Forțele ruse care au aruncat o grenadă într-un transportor blindat

4 Contre între Ciutacu și RO Vaccinare / „Tonomatul” a încasat-o ca Mircea Badea!

5 VIDEO „Ca să nu-ţi ascund nimic, am vrut să mă duc să joc hochei pe gheaţă. Acum sunt la sală”