SUA: Site-ul Parler a repornit cu un mesaj adresat atât "iubitorilor, cât şi haterilor" reţelei

SUA: Site-ul Parler a repornit cu un mesaj adresat atât "iubitorilor, cât şi haterilor" reţelei

Site-ul reţelei sociale Parler, populară printre grupurile de extremă dreapta, a repornit duminică după amiaza, afişând un mesaj adresat atât "iubitorilor, cât şi haterilor" reţelei, relatează luni dpa.

"Pare să fie momentul potrivit pentru a vă reaminti tuturor - atât iubitorilor, cât şi haterilor - de ce am început această platformă", se arată în mesaj.

"Considerăm confidenţialitatea primordială şi libera exprimare esenţială, mai ales în social media. Scopul nostru a fost dintotdeauna de a furniza o piaţă publică nepartizană unde oamenii să se poată bucura de ele şi să-şi poată exercita aceste drepturi. Vom răspunde oricărei provocări care se va ivi în calea noastră şi intenţionăm să vă reîntâlnim pe toţi în scurt timp. Nu vom lăsa să piară discursul civil!", promite compania.

Parler, care se prezintă drept alternativă de "liberă exprimare" la reţeaua Twitter, a fost eliminată săptămâna trecută din Apple App Store şi Google Play Store, precum şi din Serviciile web ale Amazon, ca urmare a tulburărilor din 6 ianuarie de la Capitoliul din Washington.

Potrivit CNN, Parler este găzduită acum de Epik, care susţine şi reţelele Gab şi 8chan, populare de asemenea în rândul grupurilor de extremă dreapta datorită standardelor permisive de moderare a conţinuturilor.

După ce Amazon i-a blocat accesul, Parler a iniţiat o acţiune anti-trust împotriva gigantului american, care şi-a apărat decizia argumentând că Parler a dat dovadă de "lipsă de voinţă şi de capacitate" de a elimina conţinuturile violente. Unii utilizatori ai reţelei au încurajat "vărsarea de sânge" în timpul revoltelor de la Capitoliu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...