SUA: Starea lui Donald Trump se îmbunătăţeşte, dar i s-a administrat un corticosteroid

SUA: Starea lui Donald Trump se îmbunătăţeşte, dar i s-a administrat un corticosteroid

Starea preşedintelui Donald Trump "a continuat să se îmbunătăţească", au anunţat medicii săi duminică, care au precizat însă că nivelul de oxigen a scăzut în ziua precedentă şi, prin urmare, liderul american urmează în prezent un tratament cu steroizi, transmite dpa.

Aceasta a fost a doua scădere a nivelului de oxigen de când preşedintele s-a îmbolnăvit de COVID-19, dar medicii au declarat că încă iau în calcul să îi dea drumul din spital luni.

Echipa medicală a lui Donald Trump a oferit publicului duminică mai multe informaţii despre starea preşedintelui, spunând că acesta a primit vineri oxigen suplimentar timp de aproximativ o oră ca urmare a înregistrării unei scăderi a nivelului de oxigen. Mai târziu în cursul aceleiaşi zi, Donald Trump a fost transportat de la Casa Albă la centrul medical Walter Reed din Bethesda, în apropiere de Washington.

Preşedintele nu mai suferă de febră de vineri dimineaţa, a declarat echipa medicală într-un briefing de presă în faţa spitalului militar.

Nivelul de saturaţie al oxigenul preşedintelui a scăzut la 93% sâmbătă, ceea ce a determinat echipa medicală să-i administreze lui Donald Trump corticosteroidul Dexametazonă.

Echipa medicală a încercat să transmită un sentiment de normalitate despre starea preşedintelui care continuă să fie internat.

Pe lângă Dexametazonă, preşedintele Trump a primit un cocktail de anticorpi chiar de la debutul bolii şi urmează un tratament de cinci zile cu Remdesivir. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”