SUA: Steve Bannon este "un om de treabă, și nu un rasist", susține președintele Donald Trump

SUA: Steve Bannon este "un om de treabă, și nu un rasist", susține președintele Donald Trump

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, l-a apărat marți pe Steve Bannon, extrem de controversatul său consilier strategic, apreciind că acesta este "un om de treabă, și nu un rasist", transmite AFP.

"Îmi place de Bannon, este un prieten", a declarat el, subliniind în același timp că acesta a ajuns "târziu" în echipa sa și lăsând să planeze îndoiala în legătură cu viitorul său. "Vom vedea ce se va întâmpla cu Bannon", a adăugat președintele SUA.

Cotidianul New York Times (NYT) a scris marți că magnatul media Rupert Murdoch l-a îndemnat recent pe Donald Trump să îl concedieze pe Steve Bannon, figură proeminentă a dreptei alternative americane.

Potrivit jurnalului, în cursul unui dineu la Casa Albă la începutul lunii august, Rupert Murdoch, fondatorul Fox News, i-a cerut insistent președintelui american să se debaraseze de fostul patron al site-ului Breitbart, din care a făcut o platformă pentru extrema dreaptă americană, redenumită "alt-right" sau dreapta alternativă.

De asemenea, CBS News a afirmat că Steve Bannon se află într-o situație precară, mai ales după criticile suportate de Donald Trump cu privire la reacția sa după tragedia care a avut loc sâmbătă la Charlottesville, unde o manifestantă a fost ucisă de un simpatizant neonazist care a lovit-o intenționat cu mașina.

Steve Bannon "face în realitate obiectul unei prese foarte nedrepte", a afirmat marți Donald Trump. "Este un om bun", a insistat președintele american.

NYT, făcând referire la o persoană care cunoaște conținutul discuțiilor din timpul dineului cu Rupert Murdoch, a scris că președintele și-a manifestat în seara respectivă frustrarea cu privire la consilierul său și nu a protestat peste măsură la sugestia lui magnatului media.

Corespondenta jurnalului la Casa Albă, Maggie Haberman, a scris pe Twitter marți după-amiază că, "în acest stadiu, o plecare iminentă nu este așteptată". Precizând că are informații de la mai multe persoane din anturajul președintelui Donald Trump, ea a afirmat că noul secretar general al Casei Albe, John Kelly, și Steve Bannon au discutat în ultimele zile despre poziția acestuia din urmă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

5 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia