SUA: Steven Mnuchin favorit la postul de șef al Finanțelor administrației Trump (New York Times)

SUA: Steven Mnuchin favorit la postul de șef al Finanțelor administrației Trump (New York Times)

Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, îl va numi cel mai probabil pe bancherul Steven Mnuchin pe postul de Secretar al Trezoreriei iar anunțul va fi făcut miercuri, scrie cotidianul New York Times, citat de Reuters.

Mnuchin, 53 de ani, a fost șeful financiar al campaniei lui Trump. Și-a început cariera la Goldman Sachs, unde a devenit și partener. Este cunoscut și ca finanțator al mai multor filme de succes de la Hollywood, precum "X-Men" sau "Avatar".

Ca șef al Finanțelor în administrația Trump, Mnuchin ar juca un rol important în a da direcția politicilor economice, inclusiv a propune măsuri de reducere a impozitelor, de creștere a investițiilor în infrastructură și a implementa schimbări în comerțul extern. Ar mai putea avea de asemenea un rol important în a pune în aplicare planul lui Trump de a renunța la acordul cu Teheranul și la reluarea relațiilor diplomatice cu Havana și a impune sancțiuni și Iranului și Cubei.

AGERPRRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!