SUA: Sticla inteligentă de vin care păstrează întocmai calitățile băuturii până la 30 de zile

O companie americană din Boston, Kuvee, a lansat sticla inteligentă de vin, care permite ca băutura din recipient să își păstreze proprietățile până la 30 de zile de la desfacere, grație unei tehnologii care evită contactul cu oxigenul din aer, scrie AFP.

Sursa foto: Kuvée / Facebook

Sticla poate fi precomandată pentru suma de 179 de dolari însă va fi livrată abia în octombrie pentru locuitorii din California și Massachusetts și din decembrie pentru celelalte regiuni ale Statelor Unite. Sticla este goală și trebuie "încărcată" cu o altă sticlă livrată de un producător într-un format special, similar modului în care este folosit un cartuș de cerneală.

Consumatorul care vrea să folosească această sticlă trebuie să comande vinul de la anumiți producători din California, cu prețuri ce variază între 15 și 50 de dolari sticla.

Sticla inteligentă are un mecanism ce conține o valvă ce permite servirea vinului fără ca oxigenul din aer să intre în contact cu licoarea și să afecteze băutura.

În condiții normale, oxigenul nu permite conservarea calităților vinului mai mult de o zi de la desfacerea sticlei obișnuite.

O altă companie mică din Massachusetts, Coravin, a lansat în 2013 un sistem care permite extragerea vinului din sticlă cu ajutorul unei seringi fără a scoate dopul sticlei, ceea ce permite de asemenea evitarea contactului cu oxigenul.

Sticla are un ecran tactil și dispozitiv Wi-Fi integrat prin intermediul cărora consumatorul poate afla exact cât vin mai este în sticlă (câte pahare), poate primi informații despre originea și procedeul de vinificare al licorii pe care o degustă, dar poate și să comande online un anumit sortiment de vin dintre cele care-i sunt sugerate în funcție de preferințele sale, plătind același preț ca în magazin, conform kuvee.com. Kuvee este o afacere de tip start-up care a reușit să strângă, până în prezent, din investiții, șase milioane de dolari.

AGERPRES/(AS-autor: Liviu Tatu, editor: Codruț Bălu, editor online: Adrian Dădârlat)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Imagini șocante la New York, cu mașinile NYPD intrând în protestatari

2 Rareș Bogdan, veste tristă pentru Ciuma Roșie: PSD să-și ia adio de la guvernare, cât timp va fi Klaus Iohanni…

3 12 state au activat Garda Națională din cauza revoltelor care s-au extins pe întreg teritoriul american

4 Vânzători de țară! / PSD refuză să aprobe rapoartele SRI în Parlament ca să nu afle românii despre extremismul e…

5 Uite-l și pe Manda, pe boschetărie, chef cu Ciuma Roșie, la făzănărie!

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!