SUA sunt "în război economic" cu China (Bannon)

SUA sunt "în război economic" cu China, iar confruntarea cu Coreea de Nord pe tema programului nuclear nu este decât o "diversiune", a declarat Steve Bannon, controversatul consilier strategic al președintelui american Donald Trump, într-un interviu publicat miercuri, potrivit AFP.

"După opinia mea, războiul economic cu China este problema nr.1. Trebuie să ne concentrăm asupra acestei probleme, într-un mod maniacal", a pledat Bannon într-un interviu în American Prospect, un site de informații de orientare de stânga.

"Și dacă continuăm să pierdem acest război, vom fi în cinci ani, maximum zece, într-un punct fără întoarcere", a asigurat fostul patron al site-ului de informații Breitbart News, în care el susținea o platformă pentru extrema-dreaptă americană, redenumită "alt-right" sau dreapta alternativă.

"Suntem în război economic cu China", insistă el. "Totul este de altfel scris la ei, ei nu încearcă să ascundă ceea ce fac. Unul dintre noi va fi în situația de hegemonie în următorii 25 sau 30 de ani și aceasta va fi China dacă noi continuăm pe această cale. În ceea privește Coreea de Nord, ei nu fac decât să ne deturneze atenția. Nu este decât o diversiune", a afirmat el.

Aparent izolat în cadrul administrației de la Casa Albă, Steve Bannon, care nu a primit decât un sprijin "călduț" din partea președintelui Trump în cursul ultimei sale de conferințe de presă marți, a dat frâu liber opiniilor sale tranșante în acest interviu acordat prin telefon redactorului-șef al American Prospect, Robert Kuttner.

În privința Coreii de Nord "nu există o soluție militară, să o lăsăm să cadă. Atâta timp cât niciunul nu va rezolva ecuația, care să-mi demonstreze că 10 milioane de sud-coreeni nu vor muri în următoarele 30 de minute, uciși de arme convenționale, nu văd despre ce se vorbește.Nu există soluție militară", a declarat Steve Bannon.

Departe de a-l susține pe președintele Trump în cadrul polemicii legate de evenimentele de la Charlottesville, în Virginia, și de mișcărie de etrema-dreaptă, Bannon a tratat cu dispreț această mișcare naționalistă albă pe care totuși o sprijinise cu Breitbart News.

"Etno-naționalismul îl practică ratații. Ei sunt la margine. Cred că presa le dă prea multă importanță și noi trebuie să ajutăm să-i zdrobească și mai mult. Acești băieți sunt o colecție de clovni", insistă el, referindu-se la aceste mișcări privind supremația albilor.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Măcelul din 10 august 2018 a avut loc la comanda lui Dragnea, cu complicitatea ministrului de Inter…

2 LIVE Peste 50.000 de români au votat deja în diaspora / GRAFIC Prezența la urne, mai mare decât în primul tur a…

3 VIDEO ALERTĂ / Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră! „Azi începe pedepsirea făptașilor măcelului din 10 august!”

4 Mesajul diasporei pentru Dăncilă!

5 BREAKING Diaspora dă cu votul în Dăncilă de-i zbârnâie mațele! S-au deschis și urnele din UK

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru