SUA: Transmisiunea C-SPAN de la Camera Reprezentanților, înlocuită câteva minute cu emisia televiziunii ruse de stat RT

SUA: Transmisiunea C-SPAN de la Camera Reprezentanților, înlocuită câteva minute cu emisia televiziunii ruse de stat RT

Transmisiunea pe internet a canalului american C-SPAN a fost întreruptă joi timp de circa zece minute și înlocuită de un program al televiziunii ruse de stat RT, transmite AFP.

"În această după-amiază (joi, n.r.), transmisiunea online a C-SPAN a fost pentru scurt timp întreruptă de un program al RT. Suntem în curs de anchetare și rezolvare a problemei", a indicat canalul american pe contul său de Twitter.

"Cum RT este unul dintre canalele pe care noi le monitorizăm în mod regulat, presupunem că aceasta este o problemă de rutare internă. Dacă situația stă altfel, vă vom aduce cu siguranță la cunoștință", a adăugat canalul citat.

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 14,30 (19,30 GMT) în timp ce C-SPAN transmitea audierea din Camera Reprezentanților consacrată jandarmului Bursei americane (SEC).

Canalul rus RT, ex-Russia Today, este adesea acuzat că servește ca organ de propagandă al Kremlinului, notează AFP.

Televiziunea a fost menționată în ultima săptămână într-un raport al serviciilor americane de informații privind ingerința Moscovei în campania prezidențială din SUA. O versiune de 25 de pagini a fost făcută publică pe 6 ianuarie.

E-mailuri piratate ale Partidului Democrat și ale unui apropiat al lui Hillary Clinton au fost difuzate înaintea alegerilor pe internet, în special de Wikileaks, destabilizând candidata democrată.

În afara pirateriei, raportul a denunțat "propaganda" rusă, inclusiv de pe rețelele sociale prin intermediul "trolilor" plătiți, pentru a submina încrederea în guvernul american. Acesta a consacrat nu mai puțin de șapte pagini RT și acoperirii sale "constant negative" a lui Hillary Clinton.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”