SUA trimit încă patru sisteme HIMARS în Ucraina

SUA trimit încă patru sisteme HIMARS în Ucraina

Cele patru HIMARS în plus vor ridica numărul total al sistemelor oferite Ucrainei la 12. Potrivit oficialului, primele opt au fost deosebit de utile pe măsură ce luptele din Donbas împotriva forţelor ruse s-au transformat într-o luptă de artilerie.

Pe lângă cele patru HIMARS, SUA trimite echipamente militare şi provizii în valoare de până la 400 de milioane de dolari. Echipamentele includ trei vehicule tactice, muniţie de demolare, sisteme contra bateriei şi alte piese de rezervă, potrivit Defense News.

Noul transport va mai include şi o mie de runde de muniţie de artilerie de 155 de milimetri, a spus oficialul din Apărare.

"Nu ni se pare deloc că Rusia câştigă această bătălie", a spus oficialul. "Cu siguranţă nu o câştigă comparativ cu obiectivele lor iniţiale. Planurile lor au fost dejucate, dar luptele sunt grele", a adăugat acesta.

El a continuat spunând: "Dacă ruşii cred că le pot supravieţui ucrainenilor, trebuie să se mai gândească... Noi deja ne îndreptăm spre a ne gândi de ce vor avea nevoie ucrainenii în lunile şi anii care urmează".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte!

2 Așa o fi?

3 Un oficial al Pentagonului relatează despre o întâlnire fascinantă de șapte minute cu un OZN gigantic și „strălucitor”

4 Ce se întâmplă în Crimeea? / Rusia a juns să apeleze la „Prometeu”

5 VIDEO Șefa de pluton de la Patriot are 25 de ani!