SUA trimit mai multe sisteme de apărare Patriot în Orientul Mijlociu în valoare de miliarde de dolari

SUA trimit mai multe sisteme de apărare Patriot în Orientul Mijlociu în valoare de miliarde de dolari

SUA au trimis mai multe dintre valoroasele sale sisteme de apărare cu rachete sol-aer, cunoscute sub numele de baterie Patriot, în Orientul Mijlociu, ca urmare a atacurilor asupra trupelor americane din Irak și Siria din ultimele săptămâni, a relatat The Wall Street Journal, conform businessinsider .

sistem rachete Patriot. Foto: arhiva adevarul

Zeci de soldați american i din Irak și Siria au fost răniți în ultima lună din cauza unor atacuri pe care Pentagonul le-a atribuit unor grupări de miliție susținute de Iran. Oficiali ai Pentagonului au declarat că grupările militante au efectuat aproape 50 de atacuri începând cu 17 octombrie asupra bazelor care adăpostesc personal american, a relatat The Associated Press.

Aceste atacuri au fost conduse cu rachete și drone, spun oficialii.Ca răspuns la "recentele escaladări ale Iranului și ale forțelor sale proxy în întreaga regiune a Orientului Mijlociu", secretarul apărării Lloyd J. Austin a anunțat la 21 octombrie mai multe măsuri pentru a crește "postura de forță", inclusiv desfășurarea mai multor batalioane Patriot în întreaga regiune.

Departamentul Apărării nu a dezvăluit numărul de baterii Patriot pe care le trimite. Cu toate acestea, persoane familiarizate cu această chestiune au declarat pentru Journal că SUA au trimis șase, dublând numărul sistemelor de apărare care au fost deja desfășurate.Nu se știe exact unde vor fi desfășurate aceste sisteme.

Fiecare sistem Patriot depășește un miliard de dolari

Potrivit Missile Defense Advocacy Alliance, o organizație non-profit care promovează dezvoltarea apărării împotriva rachetelor balistice, Israelul operează în prezent trei baterii Patriot. Aceste sisteme au fost esențiale pentru apărarea aeriană a țării în timpul războiului din 2014 din Gaza, doborând vehicule aeriene fără pilot și alte aeronave înarmate.

Un purtător de cuvânt al Departamentului Apărării nu a dorit să ofere alte comentarii.Sistemele de apărare antirachetă sunt produse de Raytheon, un contractant al guvernului SUA, și costă aproximativ 1,1 miliarde de dolari fiecare. Unele dintre componentele semnificative ale sistemului includ un sistem de lansare a rachetelor, un radar care detectează țintele, o stație de control și un generator, potrivit unui raport al Serviciului de Cercetare al Congresului (CRS).

Deși nu se cunosc razele oficiale de acțiune, raportul CRS a precizat că "plafonul de zbor" pentru unul dintre interceptoare este de aproximativ 20 km sau aproximativ 66.000 de picioare.

Optsprezece țări operează în prezent Patriot, potrivit Center for Strategic & International Studies, inclusiv Ucraina, care a primit primul din partea SUA în aprilie.

Oficialii americani au declarat că sistemul de apărare a fost folosit pentru a doborî o rachetă hipersonică rusească și pentru a se apăra de atacuri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat