SUA: Trump afirmă că militarii vor rămâne la frontiera cu Mexic 'atât cât va fi necesar'

SUA: Trump afirmă că militarii vor rămâne la frontiera cu Mexic 'atât cât va fi necesar'

Preşedintele american Donald Trump a apărat din nou, sâmbătă, decizia, foarte criticată, de a trimite mii de militari la frontiera cu Mexic, afirmând că aceştia vor rămâne acolo 'atât timp cât va fi necesar', transmite AFP.

'Avem importante forţe militare la frontiera de sud, sunt mulţi oameni care încearcă să intre în ţară', a declarat Trump la Casa Albă, înaintea plecării spre California.

Potrivit lui Trump, militarii 'au construit o barieră foarte puternică'.

Misiunea celor aproximativ 5.900 de soldaţi americani desfăşuraţi de-a lungul graniţei sudice este de a veni în sprijinul pazei de frontieră, dar numeroase voci denunţă costul operaţiunii şi îi pun la îndoială utilitatea.

Desfăşurarea militarilor, anunţată de preşedinte în campania premergătoare alegerilor legislative din 6 noiembrie, are ca obiectiv împiedicarea intrării în ţară a caravanelor de migranţi plecaţi pe jos din America Centrală în speranţa că vor putea depune cerere de azil în SUA.

Pe lângă aceşti 5.900 de militari, la frontieră mai fuseseră desfăşuraţi deja 2.100 de rezervişti ai Gărzii Naţionale.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”