SUA: Trump avertizează că oamenii s-ar revolta dacă nu va primi nominalizarea republicană pentru scrutinul prezidențial

SUA: Trump avertizează că oamenii s-ar revolta dacă nu va primi nominalizarea republicană pentru scrutinul prezidențial

Principalul favorit pentru obținerea învestiturii republicane, Donald Trump, a avertizat miercuri, în cadrul unui interviu pentru CNN, că s-ar putea produce revolte dacă nu va primi nominalizarea partidului pentru participarea la alegerile prezidențiale din SUA, ridicând și mai mult temperatura într-o cursă deja încinsă, relatează Reuters.

Miliardarul din New York a obținut marți victorii importante în alegerile primare din Florida, Illinois și Carolina de Nord, provocând retragerea lui Marco Rubio și ajungând mai aproape de obținerea numărului de 1.237 de delegați de care nevoie pentru a primi nominalizarea la convenția republicană.

Trump a pierdut însă alegerile cruciale din statul Ohio în fața lui John Kasich și le-a lăsat ușa deschisă celor din partid care încearcă să-l oprească să devină candidatul republican în alegerile de la 8 noiembrie. Dacă miliardarul nu-și va asigura numărul de delegați de care are nevoie, conducerea Partidului Republican ar putea avansa un alt nume la convenția de la Cleveland.

Totuși, el a afirmat în cadrul interviului pentru CNN că partidul nu poate să nu-l nominalizeze chiar dacă nu va acumula numărul necesar de delegați. 'Nu cred că se poate spune că nu voi primi automat nominalizarea. Cred că ar exista revolte. Eu reprezint multe, multe milioane de oameni', a spus Donald Trump.

Într-o serie de comentarii care foarte probabil vor provoca noi îngrijorări privind lipsa de experiență și temperamentul lui Trump, fostul prezentator de reality-show a declarat miercuri că în cea mai mare parte este propriul său consilier în materie de politică externă.

'Vorbesc cu mine însumi, numărul unu, pentru că am un creier foarte bun. Știu ce fac... Primul meu consultant sunt eu însumi', a declarat el pentru emisiunea 'Morning Joe' de pe postul MSNBC.

Principalul contracandidat al lui Trump, Ted Cruz, a avertizat la rândul lui că va exista o reacție severă dacă la Cleveland va avea loc o 'convenție aranjată'.

'Sunt mulți în establishment-ul de la Washington care visează la o convenție aranjată, la o convenție blocată în care să-și parașuteze propriul candidat... Cred că ar fi un dezastru absolut. Cred că oamenii s-ar revolta pe bună dreptate', a spus Cruz.

Președintele Camerei Reprezentanților, republicanul Paul Ryan, nu va accepta nominalizarea partidului pentru a deveni candidat la președinție, a declarat purtătoarea sa de cuvânt AshLee Strong, în contextul în care mai mulți membri ai formațiunii i-au cerut acestuia să intervină.

'Președintele este recunoscător pentru sprijin, dar nu este interesat. El nu va accepta o nominalizare și crede că nominalizatul trebuie să fie unul care a participat la cursa republicană', a precizat purtătoarea sa de cuvânt.

John Kasich, un fost bancher de investiții și guvernator al statului Ohio, este ultimul candidat acceptat de establishment-ul republican rămas în cursă.

Trump trebuie să câștige în jur de jumătate dintre delegații încă în joc în următoarele alegeri primare, fapt care nu este chiar imposibil, în condițiile în care state ca Arizona și New Jersey beneficiază de 58 și, respectiv, 51 de delegați, comentează Reuters.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…