SUA: Trump consideră "improbabil" să fie interogat de procurorul special Mueller în cadrul anchetei referitoare la Rusia

SUA: Trump consideră "improbabil" să fie interogat de procurorul special Mueller în cadrul anchetei referitoare la Rusia

Donald Trump a refuzat să spună miercuri dacă ar accepta să fie interogat de procurorul special Robert Mueller în cadrul anchetei referitoare la Rusia, repetând că nu a existat "nicio conspiraţie" între echipa sa de campanie şi Moscova, în 2016, transmite AFP.

Conform presei americane, echipa de anchetatori independenţi ar fi avizat avocaţii lui Trump că ar putea solicita curând o discuţie cu acesta.

Întrebat asupra acestui subiect la o conferinţă de presă comună, la Casa Albă, cu şefa guvernului norvegian, Erna Solberg, Donald Trump a răspuns: "Vom vedea ce se va întâmpla. Dar, dacă ei nu au găsit nicio conspiraţie şi nimeni nu a găsit conspiraţie la niciun nivel, pare improbabil să existe o discuţie".

"Există o conspiraţie", a nuanţat preşedintele american, "dar aceasta este între democraţi şi ruşi, mai mult decât între republicani şi ruşi. Deci vânătoarea de vrăjitoare continuă", a mai spus Trump.

El a reamintit că este la putere de 11 luni. "De 11 luni, ei fac să planeze acest nor fals deasupra acestei administraţii, iar asta a dăunat guvernului nostru", a deplâns Donald Trump.

Robert Mueller, fostul şef al FBI din 2001 până în 2013, a pus sub acuzare recent mai mulţi apropiaţi ai lui Donald Trump, între care şi generalul Michael Flynn, fost consilier prezidenţial pentru securitatea naţională. Acesta din urmă a pledat vinovat pentru că a minţit FBI şi a acceptat să coopereze cu justiţia.

Potrivit Washington Post, echipa procurorului special l-ar putea interoga pe Donald Trump 'în următoarele săptămâni', iar condiţiile în care ar putea avea loc această întâlnire - unde? când? cum? - fac obiectul unor intense discuţii între cele două părţi.

Una din posibilităţile evocate în cadrul acestor schimburi este ca preşedintele american să răspundă în scris la anumite întrebări ale anchetatorilor.

Donald Trump, care a contestat mereu chiar şi cea mai mică 'complicitate' între echipa sa şi Moscova, denunţă cu regularitate o 'vânătoare de vrăjitoare' declanşată împotriva sa.

Dincolo de eventuala complicitate cu Moscova, Robert Mueller încearcă, de asemenea, să determine dacă preşedintele american se face vinovat de obstrucţionarea justiţiei. Investigaţiile se concentrează în special asupra condiţiilor în care el l-a demis pe directorul FBI, James Comey, în luna mai.

Potrivit lui Comey, care a depus mărturie în faţa Senatului, preşedintele i-ar fi cerut personal, în timpul unei întâlniri în Biroul Oval, să închidă ancheta cu privire la generalul Michael Flynn. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

3 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

4 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

5 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”