SUA: Trump invocă ştirile false ca motiv pentru suspendarea briefing-ului de presă de la Casa Albă

SUA: Trump invocă ştirile false ca motiv pentru suspendarea briefing-ului de presă de la Casa Albă

Preşedintele american Donald Trump a justificat marţi suspendarea briefing-ului de presă zilnic de la Casa Albă invocând ceea ce el consideră a fi lipsa de onestitate a majorităţii jurnaliştilor faţă de el, relatează AFP.

Briefingul de presă zilnic al purtătorului de cuvânt a administraţiei, transmis în direct la televiziune din celebra sală de presă din 'West Wing', este o tradiţie veche de mai multe decenii.

La începutul preşedinţiei Trump, aceste briefing-uri de presă, ţinute atunci de Sean Spicer, înlocuit ulterior cu Sarah Sanders, nu erau zilnice, dar erau frecvente. De mai multe luni însă, ele au devenit mai degrabă excepţia decât regula. Ultimul datează din 18 decembrie.




"Motivul pentru care Sarah Sanders nu mai urcă aşa mult pe 'podium' este că presa o tratează nepoliticos şi relatează fără acurateţe (spusele ei), în special unii membrii ai presei", a scris Donald Trump pe Twitter.

"I-am spus să nu se mai deranjeze să continue, mesajele se fac auzite oricum! Majoritatea (presei) nu va relata niciodată corect despre noi, de unde şi termenul 'Fake News' ('ştiri false' - n.r.)", a adăugat preşedintele american.

Chestionată des în legătură cu acest subiect, Casa Albă subliniază că Donald Trump răspunde frecvent, el însuşi, la întrebările jurnaliştilor, în special din grădina Casei Albe înainte de a se urca la bordul elicopterului prezidenţial Marine One.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...