SUA: Trump l-a ales pe generalului Mark Milley ca viitor şef al Statului Major interarme

SUA: Trump l-a ales pe generalului Mark Milley ca viitor şef al Statului Major interarme

Preşedintele american Donald Trump a anunţat sâmbătă numirea în funcţia de şef al Statului Major interarme a generalului cu patru stele Mark Milley, actual şef de Stat Major al armatei terestre, transmit AFP şi Reuters.

General cu patru stele, Milley, în vârstă de 40 de ani, este un ofiţer strălucit cu studii la Princeton şi participant la războaiele din Irak şi Afganistan.

El îi va lua locul generalului Joe Dunford, care se va pensiona.


'Le sunt recunoscător acestor doi bărbaţi incredibili pentru serviciile aduse ţării noastre', a notat Trump în anunţul făcut pe Twitter.

Potrivit preşedintelui, data la care se va face transferul de funcţie 'rămâne încă de stabilit', un indiciu că retragerea generalului Dunford, care urma să aibă loc în octombrie 2019, s-ar putea produce mai devreme.

Potrivit mai multor media americane, ministrul apărării, Jim Mattis, ar fi preferat numirea şefului de Stat Major al Air Force, generalul David Goldfein, în virtutea unei tradiţii a Pentagonului potrivit căreia diferitele arme se succed la conducerea Statului Major.

Se pare însă că Trump, care s-a întâlnit cu cei doi, a preferat personalitatea expansivă a generalului Milley, care îşi punctează discursurile cu umor şi cu referinţe istorice, în locul rezervei cerebrale a generalului Goldfein, foarte popular în cadrul forţelor aeriene. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Așa o fi? Atât de grav?

4 Citiți și voi ce scrie judecătoarea României la CEDO despre ministrul Justiției!

5 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…