SUA: Trump o egalează pe Clinton în sondajul Reuters/Ipsos

SUA: Trump o egalează pe Clinton în sondajul Reuters/Ipsos

Candidatul republican la președinția SUA Donald Trump a ajuns practic la egalitate cu candidata democrată Hillary Clinton, chiar cu un ușor avans în cel mai recent sondaj de opinie Reuters/Ipsos, dat publicității vineri.

Sondajul, efectuat în perioada 26 august — 1 septembrie, îl creditează pe Trump cu 40% din intențiile de vot, în timp ce Clinton are 39%. Din 25 august, Clinton a scăzut continuu în preferințele alegătorilor americani, până la pierderea avansului de 8% de care se bucura la un moment dat, notează agenția Reuters.

Studiul a fost efectuat în toate cele 50 de state americane, în limba engleză, pe un eșantion de 1804 cetățeni care au declarat că probabil se vor prezenta la vot. Există diferențe semnificative între sondaje, deoarece unele iau în considerare întreaga populație cu drept de vot, în timp ce Reuters/Ipsos nu acoperă absenteiștii.

Mai mult, președintele SUA nu este ales prin vot direct. Votul cetățenilor determină alegerea Colegiului Electoral, care reprezintă cele 50 de state proporțional cu numărul lor de locuri în Congres. Un alt sondaj Reuters/Ipsos arăta vineri că Clinton putea conta pe 332 de voturi în colegiu, iar Trump pe 206, dar cifrele urmau să fie revizuite în aceeași zi.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 „Stă ca disperata agățată de Bodi prin cluburi”

3 Adevăr, intoxicare? / Armele furnizate de către Occident nu vor ajuta Ucraina într-un eventual conflict cu Rusia

4 Încă un mesaj pro-Rusia de la vârful Germaniei!

5 Putin plănuiește o lovitură de stat în Ucraina pentru a-și instala propriul guvern marionetă / Lista complotiști…