SUA: Trump o egalează pe Clinton în sondajul Reuters/Ipsos

Candidatul republican la președinția SUA Donald Trump a ajuns practic la egalitate cu candidata democrată Hillary Clinton, chiar cu un ușor avans în cel mai recent sondaj de opinie Reuters/Ipsos, dat publicității vineri.

Sondajul, efectuat în perioada 26 august — 1 septembrie, îl creditează pe Trump cu 40% din intențiile de vot, în timp ce Clinton are 39%. Din 25 august, Clinton a scăzut continuu în preferințele alegătorilor americani, până la pierderea avansului de 8% de care se bucura la un moment dat, notează agenția Reuters.

Studiul a fost efectuat în toate cele 50 de state americane, în limba engleză, pe un eșantion de 1804 cetățeni care au declarat că probabil se vor prezenta la vot. Există diferențe semnificative între sondaje, deoarece unele iau în considerare întreaga populație cu drept de vot, în timp ce Reuters/Ipsos nu acoperă absenteiștii.

Mai mult, președintele SUA nu este ales prin vot direct. Votul cetățenilor determină alegerea Colegiului Electoral, care reprezintă cele 50 de state proporțional cu numărul lor de locuri în Congres. Un alt sondaj Reuters/Ipsos arăta vineri că Clinton putea conta pe 332 de voturi în colegiu, iar Trump pe 206, dar cifrele urmau să fie revizuite în aceeași zi.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

3 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

4 DOCUMENTE Mugur Mihăescu „Garcea” a fost recrutat de Securitate pentru a-și turna colegii din familii de milit…

5 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …